Innhold

Instrumenter

Piano/ keyboard

Her kan du lære å spille etter noter og akkorder i ulike genre fra klassisk til pop. Piano/keyboard er et allsidig instrument som også kan brukes som utgangspunkt i dagens moderne musikk. Piano hører til klaverinstrumentene. 

Vi tilbyr

 • Piano/keyboard individuell undervisning
 • Piano/keyboard gruppeundervisning 
Gitar/bassgitar

Gitar er et "kompinstrument", samtidig som det er et soloinstrument. Vi underviser både på akustisk og elektrisk gitar. Her er det mange spennende musikkstiler som venter. Har du lyst til å spille gitar i et band så vil dette være en flott mulighet til å lære akkorder og "kule" soloriff. Du kan også spille bassgitar, noe som er ettertraktet i hvert band og legger grunnen for låtenes "groove".

Vi tilbyr

 • Gitar/bassgitar individuell undervisning 
 • Gitar gruppeundervisning   

 

Trekkspill

Trekkspill er et instrument som kan brukes i alle sjangre og til all slags musikk. Trekkspillet kan brukes som solistinstument, men og som kompinstrument.

Vi tilbyr

 • Trekkspill individuell undervisning
 • Trekkspill gruppeundervisning 
Fiolin 

Fela har sterke tradisjoner i Nannestadbygda. På fele/fiolin kan man utøve så og si alle sjangre - folkemusikk, jazz, klassisk, populærmusikk etc.

Vi tilbyr individuell undervisning i fiolin. 

Slagverk 

Kulturskolen kan tilby undervisning på trommesett, noe som åpner muligheter for samspill i band og grupper. Vi har en instrumentpark med marimba, vibrafon, xylofon, klokkespill, pauker etc. for de som ønsker å lære melodisk slagverk.

Vi tilbyr

 • Slagverk/trommesett individuell undervisning

Sang

Sang

Over tid er sangundervisning en arena for å utforske musikkhistoriens og den moderne musikkens mange sangskatter i tillegg til å forstå hvordan musikk er bygget opp. Vi konsentrerer oss om stemmens/kroppens fysiologi og hvordan denne fungerer, samt sangglede og musikkforståelse. For viderekommende elever tilbys også hjelp til låtskriving.

Vi tilbyr

 • Sang individuell undervisning (fra fylte 10 år)
 • Gruppeundervisning fra 7 - 12 år

 

 

Blåseinstrumenter

Trompet/ kornett

Trompet og kornett er nært beslekta. I et korps er dette viktige instrumenter og man kommer raskt igang med enkle melodier. Vil man gå videre med trompeten, er det er perfekt instrument til bruk i soul, funk, jazz og storband, samt klassisk musikk.

Vi tilbyr

 • Trompet individuell undervisning
 • Blåseensemble
 • Korps
Trombone

Trombonen er i slekt med trompeten, men man trekker en "slide" inn og ut for å få ulike toner, i stedet for å trykke ned ventiler som på en trompet. Trombonen er et viktig instrument i blåseorkestret. Dette instrumentet har en mørkere tone enn trompeten, men lysere enn tubaen.

Vi tilbyr

 • Trombone individuell undervisning 
 • Blåseensemble
 • Korps 

 

Baryton/ Euphonium

Dette instrumentet er det nest største i korpset. Det ligner på en tuba, men er mindre og klinger lysere. Å spille i et lite ensemble med andre blåseinstrumenter er moro, og i et slikt samspill gir baryton/euphonium en fin farge i samklang med de andre instrumentene.

Vi tilbyr

 • Baryton/euphonium individuell undervisning
 • Blåseensemble
 • Korps 
Tuba

Tubaen er det største messinginstrumentet med den dypeste klangen i et korps. Tubaen er med å lage "bunnen" i et orkester. Tubaen har ventiler som trykkes ned for å få frem de ulike tonene. Tuba er også et instrument man kan spille flotte solostykker på.

Vi tilbyr

 • Tuba individuell undervisning
 • Blåseensemble
 • Korps
Valthorn

Valthornet ser ut som et posthorn og har en myk, rund klang som hjelper til å binde sammen de ulike klangene i et orkester. Dette instrumentet høres veldig ofte i filmmusikk.

Vi tilbyr

 • Valthorn individuell undervisning
 • Blåseensemble
 • Korps
Saxofon

Saxofonen blir av mange regnet som jazzens store instrument, men det brukes også i mange andre sjangre. Den finnes i fire ulike størrelser, med forskjellig klang. Den lyse sopransaxen, altsax, tenorsax og den dype barytonsaxen. Alle de forskjellige typene kan brukes til å spille klassisk musikk, blues, rock, jazz og korpsmusikk.

Vi tilbyr

 • Saxofon individuell undervisning
 • Blåseensemble
 • Korps
Fløyte

Fløyte er et treblåsinstrument, til tross for at den vanligvis lages av metall. Fløyte er et instrument som er fint som solistinstrument, men også i korps eller orkester.

Vi tilbyr

 • Fløyte individuell undervisning
 • Blåseensemble
 • Korps 

 

Klarinett

Klarinetten har en myk, rund og spretten tone. Lyden lages av en treflis som kommer i vibrasjon når du blåser i instrumentet. Klarinetten er et allsidig instrument som brukes i alle genre, i ulike orkestre, samt som soloinstrument.

Vi tilbyr

 • Klarinett individuell undervisning
 • Blåseensemble
 • Korps
Korps

 

Dans

 Timeplan dans våren 2022

Hip Hop/ street

Dette er danseklasser med rytme og groove. Undervisningen består av basic steg og rytmer som danses til Hiphop-musikk. Koreografien og bevegelsene er tilpasset musikken og inneholder de grunnleggende elementene som isolasjon, bounce, footwork, floorwork, dynamikk og musikalitet.

1.-3.klasse
4.-7.klasse
Ungdomsskole / VGS

Jazzdans

Jazzdans er variert og morsomt. En vanlig jazztime består blant annet av oppvarming, tekniske øvelser og koreografier. Hvert semester har pedagogen nytt opplegg på timene som gjør at alle får nye utfordringer.


1.-3. klasse 

4-7.klasse

Ungdomsskole/VGS

 

Klassisk Ballett


Klassisk ballett er dansesjangeren du finner i balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Romeo og Julie. På klassene kombineres teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner. 

Vår dansepedag tar utgangspunkt i elevenes nivå og fysikk og har i ballettklassene øvelser for plassering/holdning, styrke, bruk av føtter, fleksibilitet, koordinasjon, spenst og kombinasjoner/koreografier.


2-5.klasse
6-10.klasse

Barnedans


Dette er en time for de minste, fra 3-5 år, med variert og grunnleggende danseopplæring basert på lek. Vi legger vekt på at barna skal føle seg trygge, ha det morsomt sammen og oppleve danseglede. Barna lærer enkle bevegelser og utforsker rytme- og romfølelse. Foreldrene kan vente i garderoben mens barna danser.


Breaking

Breaking inneholder både dans, turn og akrobatikk. På breaketrening lærer du triks, trinn og ikke minst kroppsbeherskelse. Alle får individuell oppfølging ut ifra sitt nivå.


Fra 3.klasse

Kunst

Kunstverksted 

På Kunstverkstedet lærer elevene å mestre tegning form og farge.
Kunstlærer Christoffer Fjeldstad er utdannet på Kunstakademiet i Oslo og har lang og bred erfaring både som utøvende kunstner og lærer. I løpet av et år går vi gjennom ulike teknikker som, tegning, maleri, keramikk og grafikk (trykk). Teknikkene repeteres årlig på ulike måter slik at grunnleggende kunnskap og mestring av formgivning og kunst etableres hos elevene.

Timeplan skoleåret 21/22

Kunstverskted gruppe 1, 7-9 år, tirsdag 16:00 - 17:00

Kunstverksted gruppe 2, 10-12 år, tirsdag 17:30 - 18:30

Kunstverksted gruppe 3, 13-16 år. tirsdag 19:00 - 20:00

Undervisningen foregår i atelieret til kunstlærer Christoffer Fjeldstad i Åsgreina (Åsvegen 303)

Teater

Teater
Timeplan høsten 2021
Mandag kl.17:00 -18:00   Teaterlek 1. og 2. klasse (sted: Nannestad ungdomsskole)
Onsdag kl. 18:00 -19:00   Teatergruppe 3. - 7. klasse (sted: Nannestad ungdomsskole)
Onsdag kl. 19:20 - 21:00  Ungdomskolelever & Teatergruppa Hææ? (Nannestad ungdomsskole).
                                             Fellesøvelser til forestillingen Blodrød (desember 2021)

Undervisningen består av lek, miming, improvisasjon, tekst, musikk og bevegelse, hvor vi arbeider mot et uttrykk i form av teater for et publikum. Vi utvikler konsentrasjon, samhandling og samarbeid, samt bruker fantasi og forestillingsevne. Eleven vil også få erfaring med kostymer, rekvisitter og sminke. I hvert semester vil eleven få mulighet til å fremføre et uttrykk eller en forestilling for et publikum.

Teaterundervisningen

 • På grunn av utbyggingen av kommunehuset er det dramaundervisning i midlertidige lokaler under byggerperioden. Teaterlek 1. og 2. klasse, samt teatergruppa for 3.-7. klasse øver i gymsalen på Preståsen skole. ungdomsgruppa og Teatergruppa Hæ øver i musikkrommet på Nannestad ungdomsskole.
 • Ved større prosjekter vil undervisningen utvides med lengre øvelser og flere øvedager ved behov
 • Gruppene kan slås sammen til øving ved prosjekter. Vi har også tilbud for voksne i teaterundervisning, bli med i teatergruppa Hææ?

Beat produksjon

Beat produksjon 

Er du interessert i elektronisk musikk og produksjon av beats? Om du synes det er spennende med teknikk, data og musikk er dette kurset for deg! Kulturskolen tilbyr kurs i digital musikkproduksjon og produksjon av beats. Vi benytter Logic for å produsere.

Vi har eget lokale med utstyr og musikkstudio, du finner oss nede på fritidsklubben i kjelleren til Nannestad ungdomsskole. Lærer er Liam Lake, og kurset foregår på onsdager.

Beatproduksjon, onsdager 16:00 - 18:30


Regler for kulturskolen

Regler for opptak i kulturskolen:

 

Ved opptak etter semesterstart må elever informeres om at de vil bli fakturert på lik linje med de som har vært aktive elever fra semesterstart
Ingen rabatt gis på grunn av senere oppstart

Regler for utmelding av kulturskolen:

 • Når du har fått godkjent plass ved kulturskolen, er dette en plass som normalt varer til man slutter på videregående. Skal du melde deg ut, må det skje før følgende datoer:

              -          Utmeldingsfrist for høstsemester: 1.september

              -          Utmeldingsfrist for vårsemester: 10.januar

Melder du deg ut av kulturskolen etter disse datoer, vil du bli fakturert for påbegynt semester

 

Fagplaner

Nannestad kulturskole har laget fagplaner innen noen av områdene. Disse kan brukes som grunnlag for undervisningsopplegg og når man går opp til nivåprøve. 

Fagplan grovmessing.pdf

Fagplan piano.pdf

Fagplan sang.pdf

Fagplan treblås.pdf

Fagplan trompet.pdf


Publisert: 02.12.2016 12:16:51
Sist endret: 16.02.2022 09:55