Påmelding og utmelding
Påmelding til kulturskolen
Gjøres elektronisk av foresatte.
Hovedopptak til kulturskolen har søknadsfrist 15. juni, men søknader mottas og behandles hele året.
Utmelding av kulturskolen
Skal du melde deg ut, må skje skriftlig på epost til kulturskolen.
- Utmeldingsfrist for høstsemester: 15. juni
- Utmeldingsfrist for vårsemester: 1. desember
Du finner mer praktisk informasjon om kulturskolen her.
Sang
Sang (fra 10 år)
Over tid er sangundervisning en arena for å utforske musikkhistoriens og den moderne musikkens mange sangskatter i tillegg til å forstå hvordan musikk er bygget opp. Vi konsentrerer oss om stemmens/kroppens fysiologi og hvordan denne fungerer, samt sangglede og musikkforståelse. For viderekommende elever tilbys også hjelp til låtskriving.
Vi tilbyr
- Sang individuell undervisning (fra fylte 10 år)
- Gruppeundervisning fra 7-12 år
Instrumenter
Piano/keyboard
Her kan du lære å spille etter noter og akkorder i ulike genre fra klassisk til pop. Piano/keyboard er et allsidig instrument som også kan brukes som utgangspunkt i dagens moderne musikk. Instrumentene hører til klaverinstrumentene.
Vi tilbyr
- Piano/keyboard individuell undervisning
- Piano/keyboard gruppeundervisning
Gitar/bassgitar
Gitar er et "kompinstrument", samtidig som det er et soloinstrument. Vi underviser både på akustisk og elektrisk gitar. Her er det mange spennende musikkstiler som venter. Har du lyst til å spille gitar i et band så vil dette være en flott mulighet til å lære akkorder og "kule" soloriff. Du kan også spille bassgitar, noe som er ettertraktet i hvert band og legger grunnen for låtenes "groove".
Vi tilbyr
- Gitar/bassgitar individuell undervisning
- Gitar gruppeundervisning
Trekkspill
Trekkspill er et instrument som kan brukes i alle sjangre og til all slags musikk. Trekkspillet kan brukes som solistinstument, men og som kompinstrument.
Vi tilbyr
- Trekkspill individuell undervisning
- Trekkspill gruppeundervisning
Fiolin
Fela har sterke tradisjoner i Nannestadbygda. På fele/fiolin kan man utøve så og si alle sjangre - folkemusikk, jazz, klassisk, populærmusikk etc.
Vi tilbyr individuell undervisning i fiolin.
Slagverk
Kulturskolen kan tilby undervisning på trommesett, noe som åpner muligheter for samspill i band og grupper. Vi har en instrumentpark med marimba, vibrafon, xylofon, klokkespill, pauker etc. for de som ønsker å lære melodisk slagverk.
Vi tilbyr
- Slagverk/trommesett individuell undervisning
- Korps
Blåseinstrumenter
Trompet/kornett
Trompet og kornett er nært beslekta. I et korps er dette viktige instrumenter og man kommer raskt igang med enkle melodier. Vil man gå videre med trompeten, er det er perfekt instrument til bruk i soul, funk, jazz og storband, samt klassisk musikk.
Vi tilbyr
- Trompet individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Trombone
Trombonen er i slekt med trompeten, men man trekker en "slide" inn og ut for å få ulike toner, i stedet for å trykke ned ventiler som på en trompet. Trombonen er et viktig instrument i blåseorkestret. Dette instrumentet har en mørkere tone enn trompeten, men lysere enn tubaen.
Vi tilbyr
- Trombone individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Baryton/ Euphonium
Dette instrumentet er det nest største i korpset. Det ligner på en tuba, men er mindre og klinger lysere. Å spille i et lite ensemble med andre blåseinstrumenter er moro, og i et slikt samspill gir baryton/euphonium en fin farge i samklang med de andre instrumentene.
Vi tilbyr
- Baryton/euphonium individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Tuba
Tubaen er det største messinginstrumentet med den dypeste klangen i et korps. Tubaen er med å lage "bunnen" i et orkester. Tubaen har ventiler som trykkes ned for å få frem de ulike tonene. Tuba er også et instrument man kan spille flotte solostykker på.
Vi tilbyr
- Tuba individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Valthorn
Valthornet ser ut som et posthorn og har en myk, rund klang som hjelper til å binde sammen de ulike klangene i et orkester. Dette instrumentet høres veldig ofte i filmmusikk.
Vi tilbyr
- Valthorn individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Saksofon
Saksofonen blir av mange regnet som jazzens store instrument, men det brukes også i mange andre sjangre. Den finnes i fire ulike størrelser, med forskjellig klang. Den lyse sopransaksen, altsaks, tenorsaks og den dype barytonsaksen. Alle de forskjellige typene kan brukes til å spille klassisk musikk, blues, rock, jazz og korpsmusikk.
Vi tilbyr
- Saksofon individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Fløyte
Fløyte er et treblåsinstrument, til tross for at den vanligvis lages av metall. Fløyte er et instrument som er fint som solistinstrument, men også i korps eller orkester.
Vi tilbyr
- Fløyte individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Klarinett
Klarinetten har en myk, rund og spretten tone. Lyden lages av en treflis som kommer i vibrasjon når du blåser i instrumentet. Klarinetten er et allsidig instrument som brukes i alle genre, i ulike orkestre, samt som soloinstrument.
Vi tilbyr
- Klarinett individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Skolekorpset i Nannestad
Nannestad kulturskole samarbeider med Skolekorpset i Nannestad.
Skolekorpset i Nannestad er et musikalsk tilbud for alle barn i skolealder fra 3. trinn på barneskolen ut siste året på vgs. I korpset får du individuell opplæring i kulturskolen på ditt instrument, i tillegg til samspill med resten av korpset hver uke. Korpset har fellesøvelser på tirsdager (kl. 18:30) på Preståsen skole. Instrument og utstyr lånes av korpset.
Korpset rekrutterer i hovedsak fra 3. trinn og oppover, men ta gjerne kontakt med skolekorpset om du er yngre og interessert. Påmelding til nannestadkorps@gmail.com.
Dans
Klikk på bildet for å forstørre.
Hip Hop/ street (fra 1. trinn)
Dette er danseklasser med rytme og groove. Undervisningen består av basic steg og rytmer som danses til Hiphop-musikk. Koreografien og bevegelsene er tilpasset musikken og inneholder de grunnleggende elementene som isolasjon, bounce, footwork, floorwork, dynamikk og musikalitet.
- 1.-3. trinn
- 4.-7. trinn
- Ungdomsskole/VGS
Jazzdans (fra 1. trinn)
Jazzdans er variert og morsomt. En vanlig jazztime består blant annet av oppvarming, tekniske øvelser og koreografier. Hvert semester har pedagogen nytt opplegg på timene som gjør at alle får nye utfordringer.
- 1.-3. trinn
- 4.-7. trinn
- Ungdomsskole/VGS
Påmelding jazzdans 1.-3. trinn
Påmelding jazzdans 4.-7. trinn
Påmelding jazzdans ungdomsskole + VGS
Klassisk Ballett (fra 2. trinn)
Klassisk ballett er dansesjangeren du finner i balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Romeo og Julie. På klassene kombineres teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner.
Vår dansepedag tar utgangspunkt i elevenes nivå og fysikk og har i ballettklassene øvelser for plassering/holdning, styrke, bruk av føtter, fleksibilitet, koordinasjon, spenst og kombinasjoner/koreografier.
- 3-5år + 1. trinn (Barneballett)
- 2.-5. trinn
- 6.-10. trinn
Barnedans (3-5 år)
Dette er en time for de minste, fra 3-5 år, med variert og grunnleggende danseopplæring basert på lek. Vi legger vekt på at barna skal føle seg trygge, ha det morsomt sammen og oppleve danseglede. Barna lærer enkle bevegelser og utforsker rytme- og romfølelse. Foreldrene kan vente i garderoben mens barna danser.
Breaking (fra 3. trinn)
Breaking inneholder både dans, turn og akrobatikk. På breaketrening lærer du triks, trinn og ikke minst kroppsbeherskelse. Alle får individuell oppfølging ut ifra sitt nivå.
- Fra 3. trinn og oppover
Kunst
Kunstverksted (fra 7 år)
På Kunstverkstedet lærer elevene å mestre tegning form og farge.
Kunstlærer Christoffer Fjeldstad er utdannet på Kunstakademiet i Oslo og har lang og bred erfaring både som utøvende kunstner og lærer. I løpet av et år går vi gjennom ulike teknikker som tegning, maleri, keramikk og grafikk (trykk). Teknikkene repeteres årlig på ulike måter slik at grunnleggende kunnskap og mestring av formgivning og kunst etableres hos elevene.
Timeplan skoleåret 22/23
Kunstverskted gruppe 1, 7-9 år, tirsdag 16:00 - 17:00
Kunstverksted gruppe 2, 10-12 år, tirsdag 17:30 - 18:30
Kunstverksted gruppe 3, 13-16 år. tirsdag 19:00 - 20:00
Undervisningen foregår i atelieret til kunstlærer Christoffer Fjeldstad i Åsgreina (Åsvegen 303)
Teater
Teater
Undervisningen består av lek, miming, improvisasjon, tekst, musikk og bevegelse, hvor vi arbeider mot et uttrykk i form av teater for et publikum. Vi utvikler konsentrasjon, samhandling og samarbeid, samt bruker fantasi og forestillingsevne. Eleven vil også få erfaring med kostymer, rekvisitter og sminke. I hvert semester vil eleven få mulighet til å fremføre et uttrykk eller en forestilling for et publikum.
Timeplan høsten 2022
Onsdag kl. 17:00 -18:00 Teaterlek, 2. og 3. trinn
Onsdag kl. 18:00 -19:00 Teatergruppe, 4.-7. trinn
Onsdag kl. 19:10 - 21:00 Teatergruppa Hææ?, ungdomsskoleelever, VGS og voksne.
I tillegg til fellesøvelser til forestillingen Blodrød (desember 2022)
På grunn av utbyggingen av kommunehuset er det dramaundervisning i midlertidige lokaler under byggerperioden. Teatergruppene øver i gymsalen på Preståsen skole.
Teaterundervisningen
- Ved større prosjekter vil undervisningen utvides med lengre øvelser og flere øvedager ved behov
- Gruppene kan slås sammen til øving ved prosjekter. Vi har også tilbud for voksne i teaterundervisning, bli med i Teatergruppa Hææ?
Fagplaner
Nannestad kulturskole har laget fagplaner innen noen av områdene. Disse kan brukes som grunnlag for undervisningsopplegg og når man går opp til nivåprøve.
Publisert: 02.12.2016 12:16:51
Sist endret: 24.08.2022 12:22