Instrumenter
Piano/ keyboard
Her kan du lære å spille etter noter og akkorder i ulike genre fra klassisk til pop. Piano/keyboard er et allsidig instrument som også kan brukes som utgangspunkt i dagens moderne musikk. Piano hører til klaverinstrumentene.
Vi tilbyr
- Piano/keyboard individuell undervisning
- Piano/keyboard gruppeundervisning
Orgel
Tenk å sitte og spille orgel i en kirke, mektigere kan det ikke bli. Dette er instrumentenes dronning. I Nannestad kulturskole har vi undervisning på et "riktig orgel" og har i tillegg tilgang til kirkeorglene i kommunen. Her må man etter hvert spille med to hender og to føtter. Koordinering er med andre ord viktig. Hvis du har spilt piano før og har lyst, kan du prøve deg på orgel.
Vi tilbyr
- Orgel individuell undervisning
Gitar/bassgitar
Gitar er et "kompinstrument", samtidig som det er et soloinstrument. Vi underviser både på akustisk og elektrisk gitar. Her er det mange spennende musikkstiler som venter. Har du lyst til å spille gitar i et band så vil dette være en flott mulighet til å lære akkorder og "kule" soloriff. Du kan også spille bassgitar, noe som er ettertraktet i hvert band og legger grunnen for låtenes "groove".
Vi tilbyr
- Gitar/bassgitar individuell undervisning
- Gitar gruppeundervisning
Trekkspill
Trekkspill er et instrument som kan brukes i alle sjangre og til all slags musikk. Trekkspillet kan brukes som solistinstument, men og som kompinstrument.
Vi tilbyr
- Trekkspill individuell undervisning
- Trekkspill gruppeundervisning
Fiolin
Fela har sterke tradisjoner i Nannestadbygda. På fele/fiolin kan man utøve så og si alle sjangre - folkemusikk, jazz, klassisk, populærmusikk etc.
Vi tilbyr
- Fele/fiolin individuell undervisning
- Fele/fiolin gruppeundervisning
Slagverk
Kulturskolen kan tilby undervisning på trommesett, noe som åpner muligheter for samspill i band og grupper. Vi har en instrumentpark med marimba, vibrafon, xylofon, klokkespill, pauker etc. for de som ønsker å lære melodisk slagverk.
Vi tilbyr
- Slagverk/trommesett individuell undervisning
- Slagverksensemble
Sang
Sang
Her kan du lære sangteknikk og mer om din personlige klang og musikalitet, samt få notekunnskap. Vi synger viser, pop, klassisk, folkemusikk og mye mer.
Vi tilbyr
- Sang individuell undervisning
- Sang i gruppeundervisning
- Korsang
Blåseinstrumenter
Trompet/ kornett
Trompet og kornett er nært beslekta. I et korps er dette viktige instrumenter og man kommer raskt igang med enkle melodier. Vil man gå videre med trompeten, er det er perfekt instrument til bruk i soul, funk, jazz og storband, samt klassisk musikk.
Vi tilbyr
- Trompet individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Trombone
Trombonen er i slekt med trompeten, men man trekker en "slide" inn og ut for å få ulike toner, i stedet for å trykke ned ventiler som på en trompet. Trombonen er et viktig instrument i blåseorkestret. Dette instrumentet har en mørkere tone enn trompeten, men lysere enn tubaen.
Vi tilbyr
- Trombone individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Baryton/ Euphonium
Dette instrumentet er det nest største i korpset. Det ligner på en tuba, men er mindre og klinger lysere. Å spille i et lite ensemble med andre blåseinstrumenter er moro, og i et slikt samspill gir baryton/euphonium en fin farge i samklang med de andre instrumentene.
Vi tilbyr
- Baryton/euphonium individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Tuba
Tubaen er det største messinginstrumentet med den dypeste klangen i et korps. Tubaen er med å lage "bunnen" i et orkester. Tubaen har ventiler som trykkes ned for å få frem de ulike tonene. Tuba er også et instrument man kan spille flotte solostykker på.
Vi tilbyr
- Tuba individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Valthorn
Valthornet ser ut som et posthorn og har en myk, rund klang som hjelper til å binde sammen de ulike klangene i et orkester. Dette instrumentet høres veldig ofte i filmmusikk.
Vi tilbyr
- Valthorn individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Saxofon
Saxofonen blir av mange regnet som jazzens store instrument, men det brukes også i mange andre sjangre. Den finnes i fire ulike størrelser, med forskjellig klang. Den lyse sopransaxen, altsax, tenorsax og den dype barytonsaxen. Alle de forskjellige typene kan brukes til å spille klassisk musikk, blues, rock, jazz og korpsmusikk.
Vi tilbyr
- Saxofon individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Fløyte
Fløyte er et treblåsinstrument, til tross for at den vanligvis lages av metall. Fløyte er et instrument som er fint som solistinstrument, men også i korps eller orkester.
Vi tilbyr
- Fløyte individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Klarinett
Klarinetten har en myk, rund og spretten tone. Lyden lages av en treflis som kommer i vibrasjon når du blåser i instrumentet. Klarinetten er et allsidig instrument som brukes i alle genre, i ulike orkestre, samt som soloinstrument.
Vi tilbyr
- Klarinett individuell undervisning
- Blåseensemble
- Korps
Korps
Dans
Hip Hop
Her lærer man kraftfulle bevegelser til populærmusikk, og vi henter inspirasjon fra dagens musikkvideoer og tøffere hip hop rutiner med mye attitude. Her vil du få muligheten til å danse flere variasjoner av hip hop og street-dance. Hvis du ønsker å bli en mer allsidig danser med god musikkforståelse, er dette timen for deg.
4-6.klasse
7-9.klasse
10.klasse+
Lyrisk
Dette er en kombinasjon av ballett, jazz og moderne dans som fokuserer på ren teknikk og fine linjer. I denne stilformen lærer man flotte hopp, piruetter og spark, mens koreografien uttrykker en historie med følelser og innlevelse. Man blir mykere og sprekere ettersom det er mye fokus på å styrke kroppen gjennom klassiske øvelser, som også vil gi en god holdning.
4-7.klasse
8.klasse +
Klassisk Ballett
Holdning, plassering av føtter og armer er en sentral del av ballett, og denne klassen skiller seg ut med tanke på oppvarming og uttøying, ettersom alt dette skjer ved barren. Andre halvdel av timen er i senter av rommet, der man overfører det man har lært ved barren til sammensatte øverlser og koreografier.
1-3.klasse
4-7.klasse
8-10.klasse
Showdans
Dette er en time med mye energi der det handler om å opptre! Fokuset ligger på danserutiner med spennende formasjoner, til forskjellig type musikk. Alt fra afrikansk, Bollywood, 70-talls disco til musikaler og Broadway-inspirerte danser. Her er det alltid noe nytt. Man får lære nye måter å bevege seg på, samtidig som man får et innblikk i andre kulturer og stilarter.
1-3.klasse
Barnedans
Dette er en time for de minste, fra 4-5 år der vi bruker dans som en form for lek og uttrykk. Vi lærer enkle bevegelser og utforsker rytme- og romfølelse. Masse hopp og sprett i både danserutiner og leker, men også stunder med avspenning.
4-5 år
Guttedans
En klasse kun for gutter! Her kombinerer vi isolasjoner og rytmiske bevegelser fra hip hop, med eksplosive kast, hopp og gulvbevegelser fra moderne dans.
3-6.klasse
Kunst
Kunstverksted
På kunstverkstedet lærer man seg å bruke farger i forskjellige teknikker. Vi lærer oss maling, tegning, grafikk og skulptur. Vi har utstillinger og skaper visuell kunst sammen med de andre i gruppen. Noen ganger skaper man kulisser til kulturskolens forestillinger. Undervisningen skjer i små grupper for at læreren skal kunne hjelpe alle elever på best mulig måte.
Teater
Teater
Undervisningen består av lek, miming, improvisasjon, tekst, musikk og bevegelse, hvor vi arbeider mot et uttrykk i form av teater for et publikum. Vi utvikler konsentrasjon, samhandling og samarbeid, samt bruker fantasi og forestillingsevne. Eleven vil også få erfaring med kostymer, rekvisitter og sminke. I hvert semester vil eleven få mulighet til å fremføre et uttrykk eller en forestilling for et publikum. Det ligger også til rette for mye samarbeid mellom de forskjellige kunstuttrykkene i kulturskolen.
Teaterundervisningen
- Foregår i grupper på ca 8-12 elever, delt inn etter alder og nivå.
- For de yngste gruppene vil undervisningen være 50 min. For eldre vil den vare fra 60-80 min.
- Ved større prosjekter vil undervisningen utvides med lengre øvelser og flere øvedager ved behov
- Gruppene kan slås sammen til øving ved prosjekter. Vi har også tilbud for voksne i teaterundervisning
Musikk scene teknologi
Musikk- og sceneteknologi
Dette tilbudet er for deg som er interessert i teknikk, data og musikk, der vi blir kjent med Logic Pro X og FL Studio. Vi har nytt oppdatert utstyr og lokaler.
Regler for kulturskolen
Regler for opptak i kulturskolen:
Ved opptak etter semesterstart må elever informeres om at de vil bli fakturert på lik linje med de som har vært aktive elever fra semesterstart
Ingen rabatt gis på grunn av senere oppstart
Regler for utmelding av kulturskolen:
- Når du har fått godkjent plass ved kulturskolen, er dette en plass som normalt varer til man slutter på videregående. Skal du melde deg ut, må det skje før følgende datoer:
- Utmeldingsfrist for høstsemester: 1.september
- Utmeldingsfirst for vårsemester: 10.januar
Melder du deg ut av kulturskolen etter disse datoer, vil du bli fakturert for påbegynt semester
Fagplaner
Nannestad kulturskole har laget fagplaner innen noen av områdene. Disse kan brukes som grunnlag for undervisningsopplegg og når man går opp til nivåprøve.
Publisert: 02.12.2016 12:16:51
Sist endret: 05.02.2021 11:34