Innhold

Om månedens frivillig

Vi vet at det rundt omkring i alle lag og foreninger jobbes intenst og iherdig på alle nivåer og det er så mange frivillige ressurser som fortjener å bli anerkjent og hedret for sin innsats. Dette er tanken bak ‘månedens frivillig’ hvor lag og foreninger nominerer den eller de som dere mener fortjener en ekstra honnør. Det kan være den ivrige kioskvakta eller speaker på hjemmekamper, eller det dedikerte styremedlemmet som alltid stiller opp.

Månedens frivillig januar

Nina Laaveg er en engasjert dame som er veldig aktiv i frivilligheten i Nannestad. Nina er frivillig blant annet som natteravn, på fritidsklubben og for Nannestadfestivalen. - Det gir så mye glede å se unge kose seg, sier hun. - I tillegg treffer man andre frivillige og blir kjent med folk på en annen måte. Det er så morsomt og koselig, jeg ville ikke vært det foruten!

Månedens frivillig februar

Ida Rudshaugen er som mange andre ildsjeler. Hun har mange jern i ilden. Annenhver torsdag finner du henne på Holter kulturhus (tag), der hun arrangerer Kulturkafé. Hun koker kaffe, steker vafler og selger brus mens gjester i alle aldre hygger seg med håndarbeid, quiz, brettspill eller en liten jamsession.

Månedens frivillig mars

Hjerterommet i Nannestad nominerer Eva Østby Johansen og Kari, som hver mandag henter mat på Matsentralen, forbereder og deler ut mat til ca. 35 personer. 

 

Månedens frivillig april

Nannestad skytterlag ønsker å nominere vår unge seniorskytter, Lars David Øvrum Jr, til månedens frivillig. 
De siste 3 år har Lars David hatt mange oppgaver i vår rekruttgruppe. Han har vært ungdomsleder i 2 år. Det har vært undervisning, skyteskole, teori og praksis og skyteundervisning i regi av Det frivillige skyttervesen.
Det vi spesielt vil trekke frem er at under alle nedstengningene ved Covid -19 gjorde han alt slik at våre rekrutter og ungdommer skulle få noe undervisning og skytetrening.

Månedens frivillig mai

Nannestad kunstforening nominerer Nannestad og Bjerke løypekjørerlag til månedens frivillig.
Vi mener løypekjørerlaget fortjener en ekstra honnør for sin innsats for folkehelsa i Nannestad gjennom alle vintermånedene. 
Løypekjørerlaget kjører hver vinter opp – og vedlikeholder – skiløypene i Nordåsen, løyper på kryss og tvers i bygda, samt Moreppenrunden så sant det er snø. De tilbyr med dette barn, unge, voksne og eldre et lavterskeltilbud som lyser opp vinterhverdagen og gir oss muligheten til å nyte naturens og vinterens gleder.

Månedens frivillig juni

Nannestad Frivilligsentral nominerer 3 ildsjeler som alle bidrar inn i ulike aktiviteter i lokalmiljøet i Nannestad. 

Amund Haugerud

Amund Haugerud er en gledesspreder som er engasjert i mye. Som niåring er han Nannestad frivilligsentral sin yngste frivillige, og han hjelper også til i Nannestad IL. Amund er norsk-venn med andre barn, og i det siste har Amund bidratt med å sortere klær til flyktninger. Han har også vært med på å overlevere hygieneartikler og klær til ukrainere på hotellene på Gardermoen.

Nanna Anita Haugerud

Nanna Anita Haugerud er engasjert i mye, blant annet i FAU, Nannestad IL og Nannestad frivilligsentral. Hun stiller ofte opp som frivillig for BUA Nannestad, skal være de frivilliges kontaktperson/koordinator for Familiehjelpen og hun bidrar som norsk-venn. Nanna har i det siste brukt mye tid på organisering samt innsamling av hygieneartikler og klær til flyktninger fra Ukraina som trenger det. 

Freddy Bjonum

Freddy Bjonum er en positiv «altmuligmann» som fikser det meste og som alltid stiller opp. Han har bidratt mye til BUA Nannestad (med f.eks. å male før det åpnet, stå som frivillig der i åpningstiden og med å transportere utstyr). I tillegg sier han som regel ja til å rigge/sjaue stoler og bord før og etter arrangementer i biblioteket. Han er også med på å kjøre ut hagemøbler for kunder som ønsker hjemtransport av nye møbler fra Europris Nannestad.

Månedens frivillig juli

I sommermåneden juli er det 3 nye ildsjeler tilknyttet Nannestad Frivilligsentral som fortjener litt heder og ære. 

Ola Holter

Ola Holter er veldig positiv og stiller opp på det meste av praktiske oppdrag som han blir spurt om. Han kjører fast ut hagemøbler for kunder som ønsker hjemtransport av nye hagemøbler fra Europris, og han sier som regel ja til å rigge opp/ned stoler/bord/telt før og etter arrangementer. Han står også fast som frivillig i åpningstidene til BUA Nannestad og har bidratt med ulike oppdrag knyttet til utstyrssentralen. I tillegg stiller han som regel opp for Boccia-gjengen annenhver fredag.

Anna Haagaa

Anna Haagaa er engasjert, positiv og ryddig. Hun har med seg mye kompetanse og erfaring som gjør at hun i det siste har samarbeidet tett med miljøarbeideren i Flyktningtjenesten. Hun er med som frivillig i både flyktningtjenesten sin mammagruppe, og som norsk-venn mot flyktninger. I tillegg fungerer hun som familienes kontaktperson/koordinator i Familiehjelpen. 

Kirsten Skjølås

Kirsten Skjølås er sprudlende og sosial og hun sier sjeldent nei til å bidra med noe. Hun er styreleder i Pensjonistforeningen, sitter i styret i Bjerke Vel og er leder i husstyret i Bjerke Velhus i Maura. Karl Martin Skjølås er positiv og hjelpsom og gjør mye på Bjerke Velhus. Han sitter også i festkomiteen i Pensjonistforeningen. Paret bruker mye tid på vasking, rydding, vedlikehold og visning av Bjerke Velhus ved ethvert selskap som arrangeres der. Ellers tar begge selv initiativ til å fikse ting hvis de får høre om noe som bør gjøres, og frivilligsentralen trenger ikke engang å spørre før jobben er gjort. De arrangerer også Boccia annenhver fredag.


Publisert: 11.04.2022 12:12:51
Sist endret: 23.01.2023 10:37