Innhold

 I biblioteket

Nannestad bibliotek er et aktivt bibliotek som holder til i lyse og trivelige lokaler sentralt plassert i Nannestad sentrum. Biblioteket ligger lett tilgjengelig for buss, og har gode parkeringsmuligheter for bil.

Du kan låne bøker, lydbøker, tidsskrifter og filmer. Det er flere sittegrupper i biblioteket hvor du kan sitte og prate med andre, lese, gjøre lekser og studere. Bibliotekets digitale tjenester finner du her på nettsiden og i appen Bibliofil.

Aviskroken er blitt et hyggelig møtested for bygdas innbyggere, hvor du kan lese aviser og slå av en prat.

Biblioteket har igjennom året mange forskjellige utstillinger og arrangementer for alle aldersgrupper. Det blir kunngjort på nettsiden og på Facebook/Nannestad bibliotek.

Se deg om i biblioteket

Nå kan du se hvordan vi har det, klikk deg inn og se deg rundt: virtuelt bibliotek

Trådløst nettverk

Biblioteket har gratis trådløst nettverk "Kommune-gjest". 

 

PC og printer

Biblioteket har to pc-er med internett, printer og officepakke. 

 

Priser på utskrift, kopi, scanning og laminering

Utskrift svart/hvitt/farge A4: 2 kr pr. ark

Henvendelse i skranken for kopiering, scanning og laminering.

Kopi:

Svart/hvitt A4: 3 kr

Svart/hvitt A3: 5 kr

Farger A4: 5 kr

Farger A3: 10 kr

 

Scanning av dokument til e-postadresse: gratis

Laminering A4/A5: 5 kr

Laminering A3: 10 kr

 

Boksamlingen

I utviklingen av samlingen legges det vekt på kvalitet, allsidighet og aktualitet til barn og voksne.

 

Bøker på andre språk enn norsk

Biblioteket tilbyr bøker på mange språk i samarbeid med Det flerspråklige bibliotek i Nasjonalbiblioteket. Spør oss gjerne om ditt språk.

 

Aviser og tidsskrifter

Biblioteket abonnerer på avisene Aftenposten, Aftenposten junior, Dag og tid, Dagens næringsliv, Eidsvold/Ullensaker blad, Glåmdalen, Klar tale, Klassekampen og Romerikes blad. Avisene beholdes i minst 2 uker. De kan leses i biblioteket.

 

Biblioteket abonnerer på en mengde tidsskrifter. Det nyeste kan leses i biblioteket og de eldre kan lånes med hjem.

 

Studierom

Biblioteket har studierom som kan lånes, dette er et stillerom i kjelleren.

 

Ditt digitale bibliotek

På nettsiden/Mitt bibliotek og i appen Bibliofil kan du holde oversikt over dine lån, reservere og finne digitale tjenester.

 

Bokhylla.no

Nasjonalbiblioteket har digitalisert og tilgjengeliggjort ca 275 000 bøker med utgivelsesår fram til år 2000. Bokhylla.no er gratis tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse.


Idunn.no


Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. Her kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til.

Verdensbiblioteket

På Verdensbiblioteket.no finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelig for strømming gjennom tjenesten. Du kan strømme så mye du vil, det er ingen begrensninger for hvor mye du kan bruke tjenesten. Verdensbiblioteket er åpent for alle i Norge. Du må bare opprette en bruker og logge inn for å få tilgang til innholdet. Å opprette bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Filmbib

FilmBib er en strømmetjeneste med et variert utvalg norske kortfilmer og dokumentarer både for barn og voksne. Nye filmer blir jevnlig lagt til i tjenesten, følg med! Med nasjonalt lånekort kan du se filmene gratis.

Logg inn med lånenummer og PIN-kode og se filmene på pc, smarttelefon og nettbrett. FilmBib finnes også som app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

Bibliotekene i Viken tilbyr e-bøker og elydbøker på engelsk til utlån i appen Libby.

Alle med lånekort fra andre fylker enn Viken må kontakte Viken fylkesbibliotek for å få tilgang. Send lånenummer og hva det gjelder til: ebok.fylkesbibliotek@viken.no

Slik kommer du i gang:

 • Du må være registrert låner med nasjonalt lånekort ved et av bibliotekene i Viken.
 • Last ned appen Libby
 • Finn Viken fylkesbibliotek
 • Legg inn ditt nasjonale lånenummer

Utlån og fornyelser:

 • Du kan låne tre bøker samtidig.
 • Du kan låne boka i 21 dager.
 • Man kan ikke fornye.
 • Bøkene innleveres automatisk, men vi oppfordrer alle til å levere inn boka så snart du er ferdig med den.

Lær mer her: 

PressReader

PressReader er en digital tjeneste for aviser og magasiner. Med PressReader får du ubegrenset tilgang til mer enn 7000 titler fra hele verden. Innholdet leveres fra mer enn 100 land på mer enn 60 språk. Noe for enhver smak! Du får full tilgang til PressReader via Appstore og Google Play.  

Tilkobling og bruk av PressReader: Fra 1. februar 2021 er det 7 dagers tilgang ved hver tilkobling.
 • Wifi HotSpot’s Hvis det er WiFi-dekning utenfor bibliotek og du får tilkobling i noen sekunder gir dette 7 dagers tilgang via standard PressReader App.
 • PressReader App - Locations Service: IOS/Android. Din GPS lokasjon gir tilgang utenfor bibliotek i radius ca. 100 meter. Gi PressReader tilgang til Stedtjeneste på din Smart Phone. Gå inn på settings i App og sett på både Enable HotSpots og Enable Locations Service. Dette gir 3 timer tilgang for alle brukere med PressReader App. 
 • Bibliofil-App IOS/Android. Brukes ved å logge inn med din bruker, velg Meny, Digitale tjenester, klikk på PressReader og da får du åpnet en PressReader-sesjon. Dette gir 7 dagers tilgang ved hver tilkobling. I praksis evig tilgang så lenge avtalen varer.
 • Biblioteks nettsider: Kan også gi tilgang til PressReader via innlogging med egen bruker i Bibliofil, velg Digitale tjenester. Dette gir 7 dagers tilgang til PressReader ved hver tilkobling.

 

E-bøker og e-lydbøker

Bibliotekene i Viken tilbyr e-bøker og lydbøker til utlån. Last ned appen BookBites fra Google Play eller App Store. Kontakt oss gjerne, vi hjelper deg i gang!

Slik kommer du i gang
 • Du må være registrert låner ved et av bibliotekene i Viken.
 • Appen BookBites lastes ned til nettbrett eller smarttelefon fra Google Play eller App Store. 
 • Opprett bruker og følg instruksene. Ha lånenummer og PIN-kode tilgjengelig. Se videoguide for hvordan man oppretter en bruker.
 • BookBites kan lastes ned til enheter med iOS eller Android. BookBites kan ikke brukes på enheter med Windows eller på lesebrett av typen Kindle.
Utlån og fornyelser
 • Lånetid er 28 dager. Etter dette blir boka automatisk levert tilbake om du ikke fornyer.
 • Dersom du er ferdig med boka før lånetiden utløper, anbefaler vi at du leverer den slik at boka frigjøres til andre lånere.
 • Du kan låne maks tre bøker samtidig.
 • Du kan reservere en bok om gangen.
 • Du kan låne maks fire bøker per måned.

Publisert: 20.06.2022 16:54:33
Sist endret: 29.11.2022 07:39