Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Riordan, Rick : Den mørke spådommen

  HVORDAN STRAFFER MAN EN UDØDELIG?
  VED Å GJØRE HAM MENNESKELIG.

  Apollon har blitt jaget vekk fra Olympos etter å ha falt i unåde hos sin far, Zevs. Plutselig er han en helt vanlig, kvisete tenåringsgutt nede på jorda. For å gjenvinne farens gunst, må han forlate Halvblodsleiren og bringe lyset tilbake til de mange mørklagte Oraklene rundt omkring i USA. Men Oraklene er slett ikke ufarlige, og for å overleve må Apollon inngå allianser med de mest suspekte vesener ...

  I denne andre delen i en serie på fem bøker møter vi også igjen gamle kjente fra Riordans univers – og finner endelig ut hvordan det gikk med Percy Jackson og vennene hans.

 • Anderson, Laura Ellen : Anna Tann og enhjørningene

  Vampyren Anna Tann og vennene hennes må redde dronning Fevinge. Derfor må de våge seg seg bortenfor Nokturnina til Lysets kongedømme. Der ligger fryktinngytende englepuser og enhjørninger på lur bak hver eneste regnbue. De vet ikke hvem de kan stole på, eller om de klarer å avsløre den slemme skurken som truer med å ta over deres verden. Dette er andre bok i serien om Anna Tann. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Kalvø, Are : Hyttebok frå helvete

  Sjølv om han vaks opp midt i sjølvaste postkort-Noreg, har Are Kalvø alltid betrakta naturen med ein viss distanse. Men for nokre få år sidan kunne Are peike på ein urovekkande tendens: venane hans var i ferd med å rømme til skogs i hopetal. Tomme var pubane, stuene og stamsteda; no gjekk venene hans på ski saman i marka og lira av seg frasar som: «Det er berre i møte med naturen at me forstår kor små vi verkeleg er.» Kva i alle dagar hadde hend? Kva dreiv dei på med på hyttane sine, ute i skispora eller på skogsstiane? Og er det lov å seie til fjellgeitene av nokre vener at man synast fjellturar i grunn er oppskrytt? Are Kalvø setter norsk friluftskultur under lupa for å undersøkje det beste så vel som det verste.

 • Obama, Michelle : Min historie

  Som USAs førstedame bidro Michelle Obama til å gjøre Det hvite hus mer åpent og inkluderende, samtidig som hun inntok rollen som forkjemper for jenter og kvinner i USA. Hun har også bidratt til at familier nå forsøker å leve sunnere og mer aktive liv. I sine memoarer skildrer hun opplevelsen som har formet henne, fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som utøvende yrkeskvinne hvor hun måtte balansere kravene fra arbeidsplassen med morsrollen, og årene hun tilbragte som førstedame. Ærlig og oppriktig beskriver hun seire og skuffelser, både offentlig og privat. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Barland, Jens : Glemmeboka

  Smak på ord som tellerskritt, heimstadlære, polvotter, solliv, pausefisk, gaffelbiter, fjøsnisse, burugle og kruttlappistol. Dette var hverdagsord for dem som husker en barndom uten internett. Dagens ungdom opplever det som fremmedord eller gammeldags språk.

  «Glemmeboka» er en nostalgisk ordliste ispedd kuriosa og anekdoter. Språket gjenspeiler tiden. Boka gir gjensyn med ord som glemmes eller som går ut av bruk når samfunnet raskt forandrer seg. «Glemmeboka» blir som en tidsmaskin hvor du raskt settes tilbake til stemninger fra 1970- og 1980-tallet.

 • Riley, Lucinda : Månesøsteren : Tiggys historie

  Månesøsteren tar oss med til det majestetiske skotske høylandet og sigøynerhulene i Granada, til tiden rett før den spanske borgerkrigen. Vi møter to kvinner som i sin søken etter å finne seg selv står i fare for å miste sin store kjærlighet. Dette er den femte boken i serien «De syv søstre».

 • Ocean's 8

  Debbie Ocean (Sandra Bullock) har pønsket ut det største kuppet i karrieren sin. Dette krever de beste på området, inkludert hennes tidligere medsammensvorne, Lou (Cate Blanchett), og en gjeng spesialister. Målet er en et diamantsmykke verdt 150 millioner dollar som en verdensberømt skuespiller (Anne Hathaway) kommer til å ha på seg ved årets begivenhet, the Met Gala.

 • Hotel Transylvania 3 : a monster vacation

  I den tredje filmen om monstrene på Hotell Transylvania står våre favorittmonstre overfor noe langt skumlere enn all verdens spøkelser, varulver og vampyrer - nemlig familieferie. Å drive hotell for monstre er stressende, derfor bestemmer Mavis og Johnny seg for å ta med Drac og resten av monstergjengen på et avslappende cruise til Bermudatriangelet. Det går selvfølgelig ikke som planlagt. Allerede på utfarten faller Drac pladask for skipets sofistikerte kaptein, Erica, som viser seg å ha en farlig hemmelighet. Filmen fikk terningkast 3 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Hoggeren

  Etter å ha tilbragt hele sitt voksne liv i Oslo har 39 år gamle Anders fremdeles ikke rukket å stable et vanlig liv på beina. I et forsøk på å finne tilbake til det som virkelig betyr noe, flytter han til småbruket han har arvet etter foreldrene. Her bruker han dagene på å gå ut i skogen og hogge trær. Han er ingen skogsarbeider og har ingen plan for hva han skal gjøre med trærne, han ønsker bare å bli i ett med det fysiske arbeidet og naturen, men i møtet med skogen, hjembygda og slekten innhentes han av sin egen fortid og følelsen av å ikke ha noen plass. Jorunn Myklebust Syversens spillefilmdebut fikk terningkast 4-5 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Elliot : the littlest reindeer

  Et av Julenissens trofaste reinsdyr, Blitzen, skal pensjonere seg, og Julenissen trenger en erstatter – og det brennkvikt! Ponnien Elliot er overbevist om at han er rette hest for jobben, og mot alle odds klarer Elliot og bestevennen Hazel å komme seg til Nordpolen for å delta på audition. Til sin store skrekk oppdager de to vennene at jula som vi kjenner den er på vei mot katastrofen. Samtidig er vennene deres hjemme på gården i stor fare. Elliot må ta et vanskelig valg – skal han dra hjem og hjelpe vennene, eller bli på Nordpolen og oppfylle sin store drøm? Omtalen er utarbeidet av BS.