Innhold

Åsgreina barnehage er en kommunal 4 avdelings barnehage med  84 barn (per august 2021) som ligger i Åsgreina. Barnehagen åpnet februar 2019, vi ligger i et område som er under stor utvikling og det skjer mye spennende rundt oss.

Barnehagen ligger i umiddelbar nærhet til skogen og dit går vi minst en gang i uken, her har vi fokus på uteliv og natur, vi tenner bål i bål sesongen og lager mat ute. Vi er generellt mye ute og bruker nærområdene rundt oss, vi har et stort uteområde i barnehagen med naturtomt, sykkelsti og akebakke. 

Inne i barnehagen har vi flere temarom og et stort fellesrom som vi bruker mye også til matlaging med barna. Gymrommet vårt er veldig populært med klatrevegg, ribbevegg, balanseleker og puteklosser. Alle avdelingene våres har et oppholdsrom og et til to grupperom der det legges tilrette for forskjellig type lek etter barnas interesser. I tillegg har alle avdelingene egen grov- og fingarderobe med toalett som det er lett adkomst til ute i fra. De minste barna sover ute i vogn under tak og vi har eget vognskur hvor vognene står tørt og varmt når de ikke er i bruk. 

Hos oss har vi fokus på å lage mat fra bunnen av, vi har en variert meny og serverer varmmat to ganger i uken. Vi har kokk på kjøkkenet de dagene vi serverer varmmat, og hun har med seg barna når hun lager mat. To dager i uken serverer vi brødmat der barna smører sin egen mat ved bordet. På tur spiser vi litt forkjellig, noen ganger lager vi mat på bål, og noen ganger smører vi brødmat i skogen. 

 Vi har fokus på trygghet og fellesskap og våre satsningsområder er voksenrollen, barns medvirkning og friluftsliv. Hos oss er det stor takhøyde og barns medvirkning blir tatt på alvor.

Vi har et sammensatt personal med 8 pedagoger, 4 barneveiledere, 4 barne- og ungdomsarbeidere, 1 barnepleier og 1 miljøarbeider. I tillegg tar vi i mot lærlinger og studenter. 


Publisert: 14.11.2016 10:59:41
Sist endret: 15.09.2021 14:19