INNHOLD

Om kommunen

Om Nannestad

Nannestad er en jord- og skogbrukskommune, med vakre landskap og fantastiske turmuligheter som gleder aktive innbyggere, samtidig som den gir mulighet for å finne roen. Det er mange oppmerkede turløyper i kommunen og det finnes vann som egner seg for fisking, bading og padling. 

Nannestad ligger i den nordvestre delen av Øvre Romerike, og grenser i nord til Hurdal, nordøst til Eidsvoll, i øst til Ullensaker i sør til Gjerdrum, i vest til Lunner alle i Viken fylke og til Gran i Innlandet fylke  Det meste av vårt vakre kulturlandskap ligger mellom flyplassen i øst og Romeriksåsen i vest. De nordligste og nordvestre delene av Romeriksåsene er høye og kuperte. Oppstigningen fra vest er relativ bratt, mens den fra øst er ganske slak. Det høyeste punktet er Marifjellet helt nord i Bjørke sokn med 717 m.o.h.. Det finnes mil etter mil med velpreparerte skiløyper på Romeriksåsen og på Nordåsen. Spennende skogsbilveier og merkede turstier gjør fotturen eller sykkelturen til en sjelden opplevelse. Spor etter gamle seter, setervanger, ruiner og gravrøyser fra bronse- og jernalder. I enkelte områder er det rester av kullmiler, kullgroper og slagghauger fra jernutvinning av myrmalm. Naturen er storslagen, allsidig og spesiell.

Nannestad er langstrakt og har god plass til utvikling. Vi har fire barneskoler, en ungdomsskole og videregående skole lokalisert i kommunesentrumet Nannestad. 

Vårt mål er å være Romerikes beste bo-kommune. Vi er i hele kommunen og leverer tjenester til alle innbyggere.

Nannestad kommune har lenge vært og er fortsatt preget av vekst. Helt siden hovedflyplassen ble flyttet til Gardermoen har veksten både i innbyggertall og næringsdrivende vært stor. Fra Nannestad er verden åpen og herfra kan du reise hvor du vil, og komme hjem igjen.

Film om Nannestad 

Se Nannestad kommune sommerfilm

Nøkkeltall

  • Kommunenummer: 3238
  • Areal: 341 km2
  • Innbyggertall 16 000 (2024)

Kommunefakta fra Statistisk sentralbyrå

Regionalanalyse fra Telemarksforskning

Kommunikasjon 

I Kommunikasjonsarbeidet til kommunen er det laget julekalendere for å vise frem kommunens tjenester og ansatte, samt ildsjeler i vår kommune. 

Julekalender

Gå til vårt bildearkiv

Her kan du lese om kommunens designprofil og kommunevåpen 

Publisert: 02.12.2016 10:52:41
Sist endret: 29.05.2024 16:57

Publisert: 02.12.2016 10:52:41
Sist endret: 29.05.2024 16:57

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?