Om informasjonskapsler

Hva brukes informasjonskapsler til

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres på datamaskinen, mobilen eller f.eks. nettbrettet ditt. Informasjonskapslene lagres bare lokalt, og gir ikke Nannestad kommune tilgang til opplysninger om deg og din bruk ut over det som står beskrevet på denne siden.

Analyseverktøy

Vi bruker Siteimprove Analytics for å samle statistikk om bruken av nettstedet. Med informasjonskapsler kan vi registrere hvordan siden og tjenestene blir brukt, og kan løpende foreta forbedringer, slik at de blir enklere og bedre å bruke. Vi får informasjon om hvilke sider og tjenester som blir brukt, hvor brukerne kommer fra, tid brukt på sidene, hvordan brukerne navigerer inne på sidene osv.

Siteimprove samler inn din IP-adresse, men denne slettes før data lagres, og besøksdata knyttes dermed ikke direkte til deg som bruker. Du vil alltid være anonym for oss. Informasjonskapselen

"Nmstat" samler statistikk om bruk av nettstedet. Slettes etter to år.

"Siteimproveses" Samler statistikk om brukerreisen mellom sidene. Slettes når du lukker nettleseren.

"_cfduid" brukes for å identifisere pålitelig nettrafikk. Kapslen er levert av CloudFlare-tjenesten. Den bruker ikke noen bruker-id i webapplikasjonen, og lagrer heller ingen personidentifiserbar informasjon. Slettes etter et år.

Kommunekart

"ARRAffinity" - lastbalansering i Microsoft Azure - lagrer hvilken server bruker ble sendt til og sørger for at bruker blir sendt til samme server for hver spørring. Informasjonskapselen fjernes når du lukker nettleseren.

Kommunekart bruker Google Analytics og Woopra for å samle informasjon om bruk av karttjenesten. Google Analytics sletter personidentifiserende opplysninger ved mottak, og IP-adressen din blir anonymisert.

Informasjonskapselen "_ga" samler informasjon om besøk til analyseformål, og slettes etter 2 år.

"_gat" gir Google Analytics informasjon om hvilken nettside som skal spores og hvor informasjonen skal sendes, og slettes etter 10 minutter.

"wooTracker" brukes av Woopra Analytics for forbedring av tjenestens ytelse. Slettes etter to år.

MinSide

"ASP.NET_SessionId" brukes for at du skal kunne navigere på siden som en innlogget bruker. Slettes når du lukker nettleseren.

Navigasjon på siden

"ASP.NET_SessionId" brukes for at publiseringsløsningen skal fungere. Slettes når du lukker nettleseren.

Kommune-Kari

Vi benytter oss av Prokom Sem og Stenersens tjenester for å levere Kommune-Kari. Her brukes Amazon Web Services som vert for systemet.

"AWSALB" lar AWS levere tjenesten sin sømløst ved å balansere trafikken, og informasjonskapselen registrerer hvilke servere som tjener deg. Slettes etter syv dager.

"Kari-guid" brukes for å skille samtaler fra hverandre. Slettes etter 17 minutter.

Videoavspilling

Vi bruker blant annet Youtube som videoavspillertjeneste. Her bruker vi informasjonskapsler for å lage avspillingspreferansene dine.

"YSC" lager en unik ID som lagrer hvilke videoer som har blitt sett av brukeren. Slettes når du lukker nettleseren.

"GPS" registrerer en unik ID på mobilenheter for å aktivere sporing basert på geografisk GPS-plassering. Brukes til annonsering. Slettes etter 30 minutter.

"VISITOR_INFO1_LIVE" Måler din datakapasitet for å tilpasse kvalitet. Slettes etter 6 måneder.

"PREF" registrerer en unik ID som brukes av Google for å lagre informasjon om hvordan YouTube-videoer brukes på tvers av nettsteder. Slettes etter 8 måneder.

"vuid" brukes av vimeo for å kunne spille av deres videoer. Slettes etter to år.

Kommune-TV

Kommunen direktesender fra kommunestyremøter. Når du bruker avspilleren samler den inn trafikkdata som blant annet viser hvilket møte du ser på, og hvor lenge du ser på direktesendingen.

"uniqueTokenholder" kontroll på ulike sesjoner. Slettes etter 47 dager.

"_ga" og "_gid" dette er informasjonskapsler brukt av Google Analytics som brukes for sporing og rapportering på trafikk. "_ga" slettes etter 1 år, "_gid" slettes etter 30 dager.

"G_ENABLED_IDPS" Vi hadde tidligere pålogging på brukersiden med en Google konto, og deres informasjonskapsler er ikke bekreftet slettet fra våre sider. Hvis personlig tilpasning av annonser er slått på, bruker Google informasjonen din for å tilpasse annonser. Hvis personlig tilpasning av annonser er slått av, kommer ikke Google til å samle inn eller bruke informasjonen din for å opprette en annonseprofil eller tilpasse annonsene vi viser deg.

"fbm_" og "fbsr" - vi hadde tidligere pålogging på brukersiden med en Facebook konto - og deres informasjonskapsler er ikke bekreftet slettet fra våre sider. Facebook bruker data som annonsører og deres partnere deler om aktivitetene dine utenfor Facebook-selskapenes produkter, deriblant nettsteder og apper. Du kan selv velge om disse dataene skal brukes til å vise deg annonser, i Facebook-annonseinnstillingene dine.

Bruk av nannestad.kommune.no uten informasjonskapsler

Du kan bruke nannestad.kommune.no uten informasjonskapsler om du ønsker det, men dersom du logger på Min Side må du tillate bruk av økt-informasjonskapsler. I innstillingene i nettleseren din kan du velge om, og eventuelt hvilke, nettsider som får lov til å lagre informasjonskapsler på din maskin.

Publisert: 23.01.2017 13:33:28
Sist endret: 22.05.2024 10:44

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?