test

INNHOLD

Egenberedskap

Egenberedskapsuken er uke 44 hvert år. Da har vi fokus på å fortelle innbyggere om rådene som finnes fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap). Her finner du rådene.

Råd for egenberedskapslager

Råd for egenberedskapslager

Foto: DSB

Egen beredskap - hva kan du som innbygger gjøre?

Vi lever i et trygt og stabilt samfunn der vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Livet i Norge er imidlertid helt avhengig av blant annet strøm, vann og internett – og nettopp det er vår største sårbarhet.

Uvær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan føre til at mange mister for eksempel strøm eller vann, og at det kan bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer.
Når samfunnet rammes av en stor hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp. Hvis flere av oss er i stand til å ta vare på oss selv og de rundt oss ved en hendelse, kan hjelpen settes inn der behovet er størst. På den måten er du en del av Norges beredskap.

Det er mye hver og en av oss kan gjøre for å ta godt vare på oss selv og våre nærmeste i kriser.

Les mer på sikkerhverdag.no 

Du er en del av Norges beredskap

Egenberedskap i Nannestad (film)

DSBs film om egenberedskap

Brosjyre med råd om egenberedskap (norsk)

Sjekkliste for egenberedskap 

Brochure with advice on emergency preparedness (english)

Egenberedskapslager

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) råder alle husstander i Norge om å ta noen enkle grep for å bedre vår egen beredskap. Her er noen grunnleggende ting vi bør ha tenkt gjennom, og konkrete eksempler på hvordan man kan klare seg selv i minst syv  dager ved en hendelse.

Mer informasjon om egenberedskap finner vi på www.sikkerhverdag.no og www.facebook.com/sikkerhverdag

DSBs befolkningsundersøkelse viser at innbyggerne er lite forberedt på en krise der mange mister nettopp strøm eller vann, eller om det blir vanskeligere å få tak i nødvendige varer. Derfor jobber DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap)  for å styrke bevisstheten og kunnskapen om egenberedskap i befolkningen. 

Advice in multiple languages on self-preparedness for emergencies

Think about what crises and accidents could affect you at home and prepare for them to the best of your ability. If there is no power or you are cut off by the weather, you should be equipped to fend for yourself for at least 72 hours. 

Brochures, videos and information material about self-preparedness for emergencies are available in many languages.

Sikkerhverdag.no 

Publisert: 24.01.2024 08:54:57
Sist endret: 04.02.2025 13:43

Publisert: 24.01.2024 08:54:57
Sist endret: 04.02.2025 13:43

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?