Nannestad sykehjem
Nannestad sykehjem er en del av pleie- og omsorgssenteret og ligger i sentrum av Nannestad.
Ansatt og beboer sitter utenfor sykehjemmet
Foto: Nannestad kommune
Om oss
Nannestad sykehjem åpnet i 1974 og ble bygget ut i 2001. På Nannestad sykehjem jobber vi for å gi et verdig liv for alle våre beboere. Vi jobber etter prinsipper i leve-hele-livet-reformen.
På Nannestad sykehjem har vi 63 sykehjemsplasser fordelt på fire enheter:
- 1.midt Hæra 16 langtidsplasser
- 1.øst Vikka 15 langtidsplasser og 1 utredningsplass for demente
- 2.midt Råbjørn 15 korttidsplasser og en KAD plass
- 2. øst Bekkestua 15 langtidsplasser
Virksomheten har også ansvar for kjøkkenet, drift av dagaktivitstilbud for hjemmeboende og pasienter i sykehjem. Kafe Mikkel Rev er åpen tirsdag, onsdag og torsdag 9.30-12.30. Dette er et tilbud til pasienter, pårørende og ansatte.
Hvordan tildelses plass på sykehjemmet?
Tildeling av plasser på sykehjemmet skjer i Koordinerende enhet. Der vurderes søknadene som er kommet fra sykehuset og egensøknader.
Korttidsopphold
Hvis du for eksempel trenger opptrening etter sykdom eller skade, eller nærmere utredning av sykdoms- eller skadeomfang, kan du søke om korttidsopphold på sykehjem. Korttidsopphold er et målrettet og tidsavgrenset opphold på sykehjem. Dette er oppholdene som tildeles:
- Tidsbegrenset opphold for vurdering og kartlegging
- Tidsbegrenset opphold for rehabilitering og opptrening
- Tidsbegrenset opphold annet
Personer som bor eller oppholder seg i kommunen. Personer som har behov for helsefaglig hjelp for en periode eller trenger en vurdering av funksjonsnivå.
Kommunen kan hjelpe deg med å søke om korttidsopphold ved sykehjem, eller du kan be andre hjelpe deg hvis du har behov for det. Hvis en annen søker på vegne av deg, må vedkommende ha fullmakt.
Faktorer som vektlegges er:
- Behov for døgnkontinuerlig tilsyn
- Behov for medisinsk oppfølging
- Behov for rehabilitering/opptrening
- Det vil bli innhentet opplysninger for å kunne gjøre en helhetlig og faglig vurdering av søknaden. Søknader om institusjonsopphold behandles etter lov om helsetjenesten i kommunen §2-1.
Hva koster det?
For tidsbegrenset opphold (korttidsopphold) betales det en egenandel for hvert døgn. Avlastning og KAD- opphold er gratis. For langtidsopphold blir man trukket vederlag. Les mer om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester her:
Egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester i institusjon mv.
Kommunal akutt døgnenhet KAD
Nannestad Sykehjem har 1 KAD-plass tilknyttet korttidsavdelingen.
Dette er et døgntilbud med helse- og omsorgstjenester til innbyggere med behov for øyeblikkelig hjelp som følge av somatisk sykdom eller psykiske helse- og rusproblemer og som kan behandles av allmennleger og sykepleiere i primærhelsetjenesten.
Formålet med tjensten er at du skal få rett behandling til rett tid, i ditt nærmiljø.
Hvordan bli henvist?
Innleggelse på KAD gjøres fra lege til lege. Dette betyr at fastlege, legevaktslege eller spesialisthelsetjeneste kan legge deg inn på KAD.
Liggetiden på KAD er gjennomsnittlig 3 døgn. Skulle du ha behov utover 3 døgn vil det gjøres en vurdering på om man skal overføres til en korttidsplass ved Nannestad Sykehjem.
Langtidsopphold
Ved langtidsopphold får du permanent heldøgns plass på sykehjemmet. Som langtidsbeboer på et sykehjem får du ivaretatt dine behov for pleie, omsorg og medisinsk behandling.
Hvem kan søke?
Langtidsplass i institusjon tildeles ved varig behov for heldøgn pleie, omsorg og behandling.
Hvilke kriterier finnes for å få plass?
- Behovet skal begrunnes ut fra medisinske og funksjonsbesrivende opplysninger
- Søker skal være medisinsk utredet
- Søker har behov for helsdøgn helse- og omsotgstilbud, og har et så omfattende behov for bistand at tjenester i hjemmet er utilstrekkelig
- Tiltak i hjemmet eksempelvis hjemmesykepleie, dagopphold, korttidsopphold og avlastning skal være prøvd ut og funnet utilstrekkelig
Hvordan søker jeg?
Kommunen kan hjelpe deg med å søke om langtidsopphold ved sykehjem, eller du kan be andre hjelpe deg hvis du har behov for det. Hvis en annen søker på vegne av deg, må vedkommende ha fullmakt.
Hva koster det?
Du må betale en egenandel for å bo på sykehjem. Egenandelen er fastsatt i forskrift om egenandel for helse- og omsorgstjenester § 3.
Les mer om oppholdsbetaling/egenandel
Avlastningsopphold
Hvem kan få avlastningsopphold?
Personer som har særlig tyngende omsorgsoppgaver kan få innvilget avlastningsopphold for personen de har omsorg for. Målet er å hindre overbelastning hos den som gir omsorg i det daglige, og sørge for at omsorgsyter får nødvendig fritid og mulighet til å delta i vanlige samfunnsaktiviteter.
Personer med nedsatt funksjonsevne eller kronisk sykdom kan få avlastningsopphold på sykehjem for å avlaste pårørende som har den daglige omsorgen.
Hvordan søker jeg?
Har du behov for avlastning, kan du søke kommunen om avlastningsopphold på sykehjem for den omsorgstrengende. Søknaden bør være tydelig og detaljert når du beskriver dine behov.
Avlastningsopphold på sykehjem er gratis.
Kontakt oss
Publisert: 06.12.2023 09:56:47
Sist endret: 16.03.2025 11:34