Lavterskelteam

Lavterskelteamet er et gratis og frivillig tilbud for barn, unge og familier som er bosatt i kommunen, eller hvorav barn/ungdom har skoleplass i Nannestad. Man kan selv ta kontakt ved å ringe eller sende en sms. Dette gjelder også ungdom over 16 år.

Hva er lavterskelteamet?

Lavterskelteamet er et gratis og frivillig tilbud for barn, unge og familier som er bosatt i kommunen, eller hvorav barn/ungdom har skoleplass i Nannestad. Man kan selv ta kontakt ved å ringe eller sende en sms. Dette gjelder også ungdom over 16 år.

Lavterskelteamet består av:

  • Familieteamet
  • Utekontakter
  • Frisklivssentralen

Kommunepsykologen og ansatt i rusforebyggende stilling, bidrar også inn i teamet. Felles for alle i teamet, er fokuset på ressurser og mestring av eget liv.

Hva kan du få hjelp til?

Vi ønsker å gi et godt tilbud hvor barn og unge, og deres foresatte er i fokus. Vi jobber med hele familien, men vår viktigste oppgave er å ivareta barna og ungdommene, og støtte foreldrene/foresatte i dette samspillet.

Vi tilbyr samtaler til barn, unge og deres foreldre/foresatte som opplever vansker av ulik art i eksempelvis relasjoner, kommunikasjon, samspill og med psykisk helse.

Familieteam

Familieteamet består av familieveiledere, kommunepsykolog og ansatt i rusforebyggende stilling. Vi tilbyr samtaler, og arbeider med barn, unge og familier som har utfordringer med kommunikasjon, samspill, relasjoner og psykisk helse. Vi har ukentlige inntaksmøter hvorav alle i lavterskelteamet deltar. Samtalene finner fortrinnsvis sted i våre lokaler.

Som samtalepartnere er vi opptatt av å møte alle med vennlighet, respekt og anerkjennelse. Vi ønsker å skape trygge rammer for samtalene og at de oppleves som nyttige for alle som kommer. Vi har en holdning om at mennesket har kunnskap om sitt eget liv og hvordan de ønsker å ha det. Vi tror på barn og unges klokskap og er opptatt av å få frem deres ressurser, samt bidra til å fremme følelsen av mestring. Dette er et viktig utgangspunkt for samtaler som kan skape en forandring. Gjennom våre erfaringer har vi lært at det finnes problemhistorier i alle menneskers liv, men at problemet aldri har total kontroll. Vi håper på en åpen og ærlig dialog omkring hva som er hjelpsomt.

Vi bruker forskjellige faglige tilnærminger i vårt arbeid og er opptatt av familien som helhet. Vi kan tilby både individuelle-, familie-, gruppesamtaler og familieveiledning. Vi deltar også i tverrfaglig samarbeid ved behov.

Utekontakt

Utekontaktene jobber forebyggende oppsøkende arbeid for barn og unge fra 10-23 år. Intensjonen er å tidligst mulig identifisere og etablere kontakt med ungdom som kan bli i behov av bistand, eksempelvis i form av motivasjonsarbeid for alternativ virksomhet, hjelp eller behandling.

Vårt hovedfokus er å bygge tillit og å danne gode relasjoner til ungdommen. Vår viktigste jobb er å være en bidragsyter til at unge i Nannestad kommune opplever en trygg og positiv ungdomstid. Utekontaktene skal være en pådriver for at overgangen mellom ungdomstiden og voksenlivet blir så enkel og bra som mulig. Vi kan for eksempel:

  • Følge deg opp i forbindelse med skole, jobb og fritidsaktiviteter.
  • Gi omsorg, hjelp og støtte i en utfordrende periode.
  • Ha samtaler med ungdom og foreldre/foresatte, dersom dette er ønskelig og vurderes hensiktsmessig.
  • Motivere til å søke hjelp.
  • Igangsette tiltak for enkeltungdommer eller grupper ved behov.
  • Gi råd om dine eller andres rusproblemer.
  • Samarbeide tverrfaglig.

Les mer om utekontaktene her

Frisklivsentralen

Frisklivskoordinator jobber med voksne over 18 år, som er bosatt i kommunen. Frisklivssentralen er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste. Frisklivssentralen tilbyr hjelp og støtte til personer som ønsker å endre levevaner og mestre helseutfordringer. Frisklivssentralen ønsker å:

  • Støtte og motivere deg til å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold og /eller tobakk.
  • Fokusere på hver enkelt sine ressurser og bidra til økt mestringsfølelse.
  • Øke kunnskapen til hver enkelt omkring gode levevaner og helse.

Man kan selv ta kontakt. Fastlege, annet helsepersonell og NAV kan også henvise.

Man trener ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta. Oppfølgingen starter med en strukturert helsesamtale. Hensikten med samtalen er å utarbeide en plan og konkretisere de målene du ønsker å nå. En reseptperiode varer i tre måneder,hvorav du deltari en del gruppebaserte tilbud, så vel som har individuell oppfølging. Ved behov, kan resepten utvides med en periode.

Hva kan du få hjelp til:

  • Bli mer fysisk aktiv
  • Få et sunnere kosthold
  • Slutte å snuse og røyke
  • Bedre søvnrutiner

Les mer på deres hjemmeside her

Foreldrekurs

Vi tenker at foreldre ønsker å gi barna sine trygghet, men mange finner foreldrerollen utfordrende til tider.

Trygghetssirkelen:

Familieteamet og helsestasjonen samarbeider om gjennomføringen av Cos-P. Foreldrekurset «Trygghetssirkelen (COS-P)» ønsker å gi foreldre et veikart for å forstå barnas behov og signaler, samt metoder for hvordan man som forelder kan forsøke å imøtekomme disse behovene.

Målet med kurset er at foreldre skal hjelpe barnet til å kjenne trygghet i seg selv, slik at det står sterkere til å møte livets utfordringer.

  • Kurset passer for foreldre med barn i barnehage og småskole.
  • Kurset går over åtte uker.
  • Kurset tilbys både i grupper og individuelt (fortrinnsvis i grupper).

Nyttige linker:

Snakk med barna - øv deg på å snakke med barn og unge, nettside her

Stressmestring - ZuperSmart, nettside her 

LINK - livsmestring, nettside her

Publisert: 15.02.2024 15:37:40
Sist endret: 03.12.2024 10:36

Lavterskelteam

Ring oss for å gjøre en avtale, eller send oss en melding så ringer vi deg tilbake.

Publisert: 15.02.2024 15:37:40
Sist endret: 03.12.2024 10:36

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?