Innhold

Du kan tømme toaletter fra båter i Hurdalssjøen og Vorma direkte til godkjente mottaksanlegg.

Hurdalssjøen nordvest

Vestsidevegen 60. Hurdal Båt- og Snekkeforening. På utsiden av klubblokalet. Kun porta potti tømming.  

Hurdalssjøen sørøst

Nedstrøms E6, i Merra. På brygga til Andelva Båtforening. Både tømming av porta potti og slange på brygga til å tømme tanken om bord.   

Vorma nedstrøms Svanfoss/Glomma

I Årnes. Brygga til Årnes Båtforening, ved Elvekongen. Både tømming av porta potti og slange til å tømme tanken om bord.

Vorma oppstrøms Svanfoss

I Sundet: Både tømming av porta potti og slange til å tømme tanken om bord. 

Mjøsa
  • Hamar: Tjuvholmen. Brygga til Hamar Båtforening ved marinabygget. Sugeinntak med slange ved drivstoffpumpene. Porta potti i kum på sørsiden av marinabygget. 
  • Ringsaker: Brumunddal Båthavn. På gjestebrygga innerst i båthavna ved siden av påfyllingspumpe for drivstoff. Tømming av tank med slange og vakuumpumpe.  
  • Ringsaker: Moelv Båthavn. På sørsiden ved utløpet av Moelva, hjørnet mot elva. Slange til å tømme tanken ombord.
  • Østre Toten: Totenvika – Evjua/Viken II: Tømmestasjonen ligger ca 100 meter fra brygga. Antas å være porta potti. Ikke mulig å bruke slange fra båten. 
  • Gjøvik: Mjøsa ved Gjøvik båthavn, brygga ved siden av oljesenteret. Både tømming av porta potti og slange til å tømme tanken ombord. 
  • Lillehammer: Brygga til Lillehammer Båtforening, ved Vingnesbrua. Både tømming av porta potti og slange til å tømme tanken ombord. (åpning juni/juli 2023)

Det er gratis å tømme båttoalett for alle, også innbyggere som ikke er medlemmer av båtforeningene. Takk til Andelva Båtforening, Hurdal Båt og Snekkeforening, Årnes Båtforening og Vorma Båtforening for at de tar ansvar, informerer lokalt, har tilsyn og er vertskap for dette tilbudet.  

Vi minner om at all tømming av septik til innsjøer og vassdrag er forbudt. Vi oppfordrer båteiere med toalett om bord til å ta turen innom et av mottaksanleggene, bli kjent med bruken og ikke minst være behjelpelig med å påsé at det holdes rent og pent rundt anleggene.    


Publisert: 13.06.2023 13:20:48
Sist endret: 30.06.2023 09:22