Innhold

Program for Nannestad:

10:00 - Frivillighet i 2020 - Muligheter og ansvar

Nannestad kulturråd og Nannestadfestivalen inviterer alle lag og foreninger i Nannestad til åpent møte under Trøstefestivalen og Kulturnatt Gardermoregionen 10. oktober kl 10-1330.

De byr på en formiddag med tre interessante, inspirerende og relevante foredrag, lett lunsj og tid til spørsmål og (smittevernforsvarlig) mingling. Verdensdagen for psykisk helse har stand i foajeen.
Arrangementet er gratis, men på grunn av kapasitetsbegrensninger, smittevern og smittesporing må vi ha påmelding fra alle som kommer. Registrer deg her: https://forms.gle/LcCEP9puKS9VkmVS6
0930-1000 Registrering og kaffe/te
10.00 Motivasjon og rekruttering i annerledestiden

Birgitte Heneide er kommunikasjonsrådgiver i Frivillighet Norge og har ansvar for kontakten med potensielle frivillige og å hjelpe organisasjoner å lage gode oppdrag på frivillig.no. Hun har selv mange års fartstid som frivillig, blant annet i Speiderforbundet. Birgitte skal snakke om ivaretakelse, rekruttering, ledelse og motivasjon av frivillige, med spesielt fokus på koronatiden.
11.20 Arrangemeter og smittevern

Rådgivere i avdeling for Miljørettet helsevern i Nannestad kommune, Hilde Einmo og Bjørn Hagen, informerer kort om lover, regler og prinsipper for å gjennomføre arrangementer med godt smittevern før de åpner for spørsmål fra salen. Tenk gjerne gjennom konkrete spørsmål å stille på forhånd!
12.00 Lunsj
12.45 Nannestad vs. Ullensaker - Fra kultursjefens ståsted

Jon-Henrik Solhei, kultursjef i Ullensaker og tidligere kultursjef i Nannestad, er spesielt invitert av Nannestadfestivalen, som han var med på å arrangere i flere år. Vi gleder oss til å høre hva han tenker om festivalen, kulturlivet og frivilligheten i Nannestad, tre år etter at han sluttet som kultursjef i kommunen.

Sted: Storsalen, Nannestad kommunehus. Arr. Kulturrådet og Nannestadfestivalen

12:00 - Lesestund

La barna bli med inn i et dinosaurunivers fylt av spenning og humor. «Egget» av Lars Mæhle/ Lars Rudebjer er første bok i serien om Dinosaurgjengen hvor vi Rasmus Rex og vennene hans på små og store eventyr. Varighet ca. 30 minutter. Arrangementet er gratis og passer best for barn i alderen 3-8 år.

Påmelding til biblioteket.

Sted: Nannestad bibliotek. Arr. Nannestad bibliotek

14:00 - Workshop og kick off for nye og gamle frivillige i Nannestadfestivalen

Har du meninger om Nannestadfestivalen? Lurer du på hva vi driver med? Har du vært frivillig for festivalen før? Har du lyst til å bli frivillig?

Nannestadfestivalen inviterer alle gamle og nye frivillige og alle som ellers bryr seg om festivalen til workshop og kick off under Trøstefestivalen.
Hovedtema blir Nannestadfestivalen og veien videre. Hva skal festivalen være? Hvor? Når? Hvordan? Under arrangementet starter planleggingen av Nannestadfestivalen 2021 og Nannestadfestivalen etablerer arbeidsgrupper.

Arrangementet er gratis.

Sted: Storsalen, Nannestad kommunehus. Arr. Nannestadfestivalen

16:30 - Åpning av utstilling om kommunehuset som kulturhus siden 1964

Fra 1964 har Storsalen og resten av festfløyen i Nannestad kommunehus vært Nannestads viktigste kulturarena. I februar starter arbeidet med å oppgradere kommunehuset, og i den forbindelse ønsker Kulturrådet i Nannestad, Nannestadfestivalen og Kulturseksjonen i Nannestad kommune å markere Storsalens historie med en utstilling.

Utstillingen blir i kommunehusets foaje, og åpner 10. oktober 2020 kl 1630, som en del av Trøstefestivalen og Kulturnatt Garedermoregionen. 
Første del av åpningen er lukket og kun for bidragsytere og spesielt inviterte. Fra kl 17 til kl 18 er utstillingen åpen for publikum. Av smittevernhensyn slippes et begrenset antall besøkende inn av gangen, og alle må registrere seg ved ankomst. 

Sted: Foajeen, Nannestad kommunehus. Arr. Kulturrådet og Nannestadfestivalen 

18:00 - Uråpning av Galleri Ler

Åpningsutstilling med Tage Fredheim, Odd Marakatt Sivertsen og Christoffer Fjeldstad. Utstillingen er åpen for publikum 11., 17., 18., 24. og 25. oktober mellom 12:00 – 16:00, fri entré. Av smittevernhensyn er åpningsarrangementet kun for inviterte.

Sted: Lerberg gård, Åsvegen 303. Arr.: Christoffer Fjeldstad, Galleri Ler

19:30 Øya by night – kunst mellom beitebakker og skog

Temakveld på tunet på Lyshaug gård med fokus på aktivt landbruk og kunstprosjektet LANDART 2020. Dette er en unik mulighet til å oppleve det utvalgte kulturlandskapet Øya og Nordre Eik på kveldstid og lyssatt.

Påmelding: https://www.deltager.no/oyabynight

Arrangementet er ute, så kle deg etter været. Kaffe og biteti er inkludert.

19:30 – 19:50 Registrering, kaffe og biteti

19:50 – 20:05 Utvalgte kulturlandskap Øya og Nordre Eik: kulturarv og levebrød

                         Bjørn Aaby

20:05 – 20:25 Hvorfor spise norsk?

                         Helge Aas, Akershus Bondelag

20:25 – 20:40 LANDART 2020, fra ide til pløyd resultat

                         Bjørn Aaby, Christoffer Fjeldstad, og prosjektledere LANDART 2020: Mari Meen 

                         Halsøy og Liva Mork

20:40 – 21:00 Jordekunst på Lyshaug, felles lysvandring fra tunet.

Sted: Lyshaug gård, Øyavegen 71

Arr. Nannestad Bondelag, grunneiere innenfor Utvalgte kulturlandskap Øya og Nordre Eik, Nannestad kommune.


Publisert: 28.09.2020 15:06:49
Sist endret: 18.07.2022 08:19