Åpent for alle

Det er Kommunestyret som har vedtatt i årets budsjett å bruke penger på disse arrangementene.

- Alle som ønsker å prøve seg på alpint og snøbrett, eller bare vil være med å ake og ha det hyggelig på disse åpne kveldene, kan bli med. Vi holder åpent uten kostnad for noen. I Nannestad kommune har vi utmerkede forhold for alle skiglade og med det flotte anlegget i Åslia ønsker vi nå at enda flere av våre unge innbyggere skal få mulighet til å prøve seg i alpinbakken, forteller ordfører Christian Bendz.

Mulighet for å låne utstyr

Nannestad kommune har kjøpt inn mer utstyr til BUA og det stilles til rådighet slik at flere skal få prøve seg i alpinbakken. Nannestad IL stiller med instruktører slik at det er mulig å lære seg noe nytt. De som ikke har utstyr, kan låne dette gratis og få hjelp med å lære seg å stå på alpint eller snøbrett. Arrangementene er det kulturavdelingen i Nannestad kommune som står for.

- Dette er et viktig folkehelsetiltak og vi ønsker at enda flere av innbyggerne får øynene opp for vinteraktiviteter. Åslia skisenter er jo den perfekte bakken å debutere på alpint eller snøbrett i, sier kultursjef Håvard Stamsø-Ellingsen

På arrangementene 31. januar, 7. og 14. februar fra kl.17.00, lover kultursjefen topp stemning med musikk, bålpanne og lek i bunnen av bakken. Åslia holder anlegget åpent og alle som vil kan altså prøve bakken kostnadsfritt disse dagene.

- Jeg er veldig glad for det gode samarbeidet vi har med Nannestad IL og Åslia skisenter. På arrangementene skal vi sørge for at det skal være gøy å være til stede for alle, enten du vil prøve ski, brett, ake eller slå av en hyggelig prat foran bålpanna, forteller kultursjef Håvard Stamsø-Ellingsen

Arrangementene krever ikke påmelding, men det er lagd et skjema som kan fylles ut for å melde fra om man trenger utstyr å låne og hva slags utstyr. I tillegg vil det gi en pekepinn på hvor mange som kommer til å bli med.

Behov for å låne utstyr? Fyll ut her

Nannestad som en av de beste på skisport og vinteraktiviteter

- Vi ønsker å vise at Nannestad er en av de aller beste kommunene i landet på skisport og vinteraktivitet. Dette har vi jo kanskje fått bevist gjennom vintersporttalentene Nannestad har fostret, men vi skal også være en kommune der vi jobber målrettet for å inkludere alle i vinteraktivitetene våre, avslutter ordfører Christian Bendz.

Vedtaket fattet i kommunestyret lyder:

Det er ønskelig å støtte Åslia for den jobben som vert lagt ned mtp. å tilrettelegge for uorganisert aktivitet for barn og unge, samt være en lokal møtearena/samlingsplass vinterstid. Åslia samarbeider godt med skolene og gir valgmulighet i forbindelse med skolene sine skidager. Åslia stiller bakke og utstyr tilgjengelig for personer som ønsker å prøve ut alpint. Tilbudet er innafor ordinære åpningstider og går over 3 kvelder vinteren 2024. Tilbudet er i samarbeid med Nannestad Alpint, som vil stille med instruktører for hjelp og veiledning. Kultur avdelinga koordinerer arrangementet og stiller med lyd og lys. Åslia og Nannestad Alpint støttes med henholdsvis kr. 125.000,- / kr. 25.000,-, totalt kr. 150.000,-

Kveldsbilde av Åslia

Publisert: 24.01.2024 14:23:55