Innhold

Russeprisen er en pris som ble delt ut til beste innslag av russ i russe- og borgertoget 17. mai i Nannestad. Prisen består av et diplom og et beløp på kr. 5.000.- Vinneren står fritt til å tildele beløpet en mottaker som de mener fortjener midlene.

I år var det bilen Ashanti, med russ fra Nannestad videregående skole som vant. På Ashanti deltok Erika, Emilie, Lene, Susann, Cathrine, Sanne, Fredrikke, Mathilde og Frida.

Budskapet i russetoget var å vise frem noe som var samfunnsrelatert, men ikke nødvendigvis politisk korrekt. Her hadde jentene på Ashanti laget plakater, og var aktive med å få med seg publikum med sang og moro.

Krafttak mot kreft

Ashanti har valgt å gi beløpet til Kreftforeningen. Bakgrunnen for dette er:

Vi har gjennom russetiden støttet «Krafttak mot kreft!» i regi av kreftforeningen. Dette er et godt tiltak innenfor et tema som berører mange av oss.

Kreftforeningen ved rådgiver Eva Michelet Berntsen hadde følgende kommentar til tildelingen:

«Så fantastisk! Dette setter vi selvfølgelig utrolig stor pris på. Slikt engasjement hos unge mennesker er veldig viktig for oss, og vi setter pris på hver eneste krone vi får inn.

Hils alle på russebilen og si tusen takk fra oss i Kreftforeningen!»

Kulturvirksomheten i Nannestad kommune stiller seg bak Kreftforeningens hilsen til russen på Ashanti. Dette var en meget hyggelig gest fra russen, som kommer til god nytte i det videre arbeidet i foreningen.

Jentene fra russebilen Ashanti under overekkelse av prisen til kreftforeningen


Publisert: 21.06.2018 10:08:06
Sist endret: 21.06.2018 10:08