Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Kulturprisen tildeles Jorun Marie Skryseth

Jorun Marie Skryseth tildeles prisen for sin mangeårige innsats for teatertilbudet i kommunen. I tillegg til å ha idéen til og totalansvaret for Limaspillet, brenner hun for rekruttering av barn og unge til kulturlivet. Jorun sitt store engasjement og enorme innsats gjennom 20 år har skapt mange positive ringvirkninger for Nannestad og regionen ellers.

Kulturprisen kan tildeles hvert tredje år, og kommunen hadde i år mottatt fem gode forslag innen fristen 8. oktober. Oppvekst- og kulturutvalget foretok den formelle tildelingen på utvalgsmøtet 29. oktober.

Stipend for unge lovende utøvere tildeles Tina Røe Skaar

Stipendet kan tildeles ungdom i alderen 15-25 år og skal stimulere lovende utøvere innenfor det utvidede kulturbegrep til ytterligere utvikling og interesse. Det kan tildeles ett stipend på kr 5000 pr. år. I 2018 mottok kommunen ni meget gode forslag innen søknadsfristen 15. april. Oppvekst- og kulturutvalget foretok den formelle tildelingen på utvalgsmøte 11. juni.

Tina Røe Skaar mottar stipendet for sine prestasjoner innen kampsporten Taekwondo. Til tross for lange sykdoms- og skadeavbrekk har Tina allerede i en alder av 25 år flere internasjonale medaljer og topplasseringer. Hun har blant annet EM-bronse i olympiske vektklasser fra 2015 og kvalifiserte seg for de olympiske sommerleker i Rio de Janeiro i 2016. Dette er store prestasjoner i en verdensidrett med over 80 millioner aktive utøvere og til inspirasjon for andre unge utøvere på Romerike.

Kommunen vil arrangere en offisiell tildeling av Kulturprisen og Stipend for unge lovende utøvere i første del av januar.

Publisert: 20.11.2018 14:20:50
Sist endret: 20.11.2018 14:20