Ordfører Hans Thue har gledet seg i mange år til dette øyeblikket. Det fortalte han og klippet snoren etter fanfare fra kulturskoleelever og erklærte bygget for offisielt åpnet.

- Det er ingen tilfeldighet at det er biblioteket og kafeen hestehoven som er det første som møter deg når du kommer inn i huset, sier ordføreren.

Ordfører Hans Thue utenfor hovedinngangen

- Vi ser allerede nå at ungdommer, voksne og innbygger bruker bygget og tjenestene. Dette huset er for dere, og det er et resultat av politisk initiativ og gjennomføringsevne. Formannskapet har vært styringsgruppe for dette prosjektet. Det har vært stas å være med på et så konstruktivt og godt samarbeid på tvers av politiske partier. Nyt det flotte bygget i dag og tiden og årene som kommer, sa ordføreren i sin tale.

Ordfører Hans Thue utenfor hovedinngangen

Kultursjef Håvard Stamsø-Ellingsen loset publikum gjennom dagen og ved hans velkomst sa han:

- Kommunehuset skal være et sted for alle og der terskelen er lav for alle å delta i kulturlivet og i politikken. I dag er dagen for at dere skal bli kjent med deres hus.

Kultursjef Håvard Stams-Ellingsen utenfor hovedinngangen

Arrangement i storsalen

Inne i storsalen holdt utenriksminister Anniken Huitfeldt tale, hun sa at det som er spesielt med Nannestad er at alle de nye innbyggerne som kommer til Nannestad blir inkludert i frivilligheten og kulturlivet. Utenriksministeren sa at hun unner virkelig frivilligheten dette huset og at alle fortjener et slikt kulturhus. Hun sa at demokratiet vårt bygges og trygges hver dag, og dette legger det nye kommunehuset i Nannestad til rette for. 

Utenriksminister Anniken Huitfeldt

Første artist som opptrer i vår nye storsal i kulturarenaen er Emma Steinbakken.

 - Nannestad kulturarena skal være et springbrett for unge artister, som kanskje kan bli fremtidens svar på Emma Steinbakken i Nannestad, sier kultursjef Håvard Stamsø-Ellingsen.

Emma Steinbakken fremfører nydelig låter til stor begeistring fra publikum. 

Emma Steinbakken på scenen

Kari Slaatsveen holdt et humoristisk foredrag om Nannestad eller Dansestads historie. 

Kari Slaatsveen underholder

Lokale kor sang passende Celebrate good times!

Se filmsnutt

Lokale kor på scenen

Vi møtte publikum som viste begeistring for det nye kommunehuset med kulturarenaen!

Familien Engh forteller at de kommer til å bruke biblioteket og at Martine (12) går på dansing på kulturskolen. De gleder seg til å se danseforestillingene her i Nannestad i stedet for å måtte reise til nabokommunen for å se oppvisningene. Dette blir bra! sier en samstemt familie. 

Bilde: f.v.: Erik Engh, Martine Engh, Ann Louise Engh og foran Sondre Engh. 

 

Utenfor møtte vi pappa og onkel Øyvind Taraldlien Fredriksen som hadde tatt turen til kommunehuset med sønnen Felix, hunden Wilma og niese Elle og nevø Phillip.

Øyvind sier at dette huset trengte vi i bygda og Felix forteller at han liker at det er masse bøker og han kommer til å bruke biblioteket masse.

Bilde: F.v.: Elle Taraldlien Fredriksen (10 år), hunden Wilma, Øyvind Taradlien Fredriksen, Felix Taradlien Fredriksen (9 år) Phillip Taradlien Fredriksen (8 år). 

Møteplass for innbyggere 

Vi traff tre damer inne i kafé Hestehoven. Unni Breen Vinge og Inger Holter Holmgrund er aktive i frivilligheten og jobber blant annet med språkkaféen hvor de har truffet Bedia Atalay som kom til Nannestad fra Tyrkia for fire år siden. Språkkaféen skal være i kommunehuset fremover og det gleder damene seg til.

- Dette trenger vi i bygda så vi kan møtes her, sier Unni. Inger er født og oppvokst her, og hun synes det er blitt kjempe fint og vi trengte dette. Foreldre til Inger var på åpning i 1964 og nå er Inger på åpning av nytt kommunehus.

 damer inne i kafeen

Bilde: f.v.: Bedia Atalay, Inger Holter Holmgrund, Unni Breen Vinge 

I Formannskapssalen danset kulturskoleelever en dans som tolket hvordan et formannskapsmøte kanskje kunne foregå. 

Dansere i formannskapssalen

En kulturarena for ungdommer i bygda

Leder av ungdomsrådet Erle sier den nye kulturarenaen er viktig for å skape et felleskap for alle ungdommer i Nannestad.

Kultursjef, leder for ungdomsrådet og ordfører Hans Thue

Åpningsdagen avsluttes på kvelden med et ungdomsarrangement som er planlagt gjennom tett samarbeid med ungdomsrådet i kommunen. Det er Musti, J-Zino og DJ Herkules som opptrer.

ungdomskonsertUngdomskonsert

 


Publisert: 19.06.2023 15:59:40
Sist endret: 19.06.2023 16:51