Bidrar til at turgåere kan gå tørrskodd

Turstien ved ravinedalen er verdt et besøk. Det spesielle landskapet er et sjeldent kulturminne og Nannestad kommune mottar midler fra statsforvalter til å vedlikeholde våre kulturminner.

- De første dagene klippet og sagde vi, og så brukte vi stokker til å lage broer, trapper og overganger i den gjørmete løypa, forteller Jayden.     

Hvordan har det vært å ha en slik sommerjobb som dette? Spør vi når vi møter guttene som er ferdig med ukens oppdrag.

- Det har vært greit, vi er ganske skitne når vi er ferdig på jobb, forteller Dovidas.

Guttene har gravd gjørme som de har lagt rundt stokkene som lim på de områdene hvor turstien er mest gjørmete og vanskelige å gå tørrskodd over.

-Det verste har vært å bære de tunge stokkene hele veien inn hit på morgenen, forteller Jayden.

Stokker på 8 meter har blitt fraktet inn og blitt brukt som materialer for å bygge overganger og broer inne i turløypa.

Dovidas og Jayden viser frem arbeidet sitt

Ungdommer med sommerjobb

Over 30 ungdommer har sommerjobb i Nannestad kommune i sommer. Denne jobben som utføres i ravinedalen er organisert gjennom er et samarbeid mellom kulturavdelingen og utekontaktene i kommunen.

- Guttene har vært punktlige og møtt opp til riktig tid hver morgen, forteller utekontakt Venancio Nhone.

- Det har vært utrolig hyggelig å jobbe her sammen med disse blide og positive guttene, sier utekontakt Martine Dalen Solli.

Guttene smiler stolte hele tiden mens vi møter dem i slutten av uken. Nå er jobben gjort og sola skinner. Men denne uken har det ikke bare vært solskinn, og jobben ute i Ravineområdet i pøsregn har vært tung, men også fylt med godt humør forstår vi.

- Den ene dagen mens vi jobbet med å lage overgangene, begynte det å styrtregne og da dro vi inn til hestehoven kafé  i kommunehuset og spiste lunsj, forteller Jayden.

Populært turområde

Lurer du på hvor det vakre ravinelandskapet med sin historie er? Det ligger på kommunegrensen mellom Nannestad og Ullensaker og er en fin tursti for liten og stor. Flyene flyr rett over og du kan se dem på nært hold flere steder i området.

- Ravinelandskapet her er så spesielt at det er et vernet kulturminne som vi skal ta godt vare på, forteller kultursjef Håvard Stamsø-Ellingsen,  jeg anbefaler alle en tur inn her for å se og lese om historien til området. 

Turen kan startes fra gangstien langs vestre rullebane. Det finnes en parkeringsplass ved Scandic hotellet og derfra går man gangveien langs rullebanen og inn en port som er merket.

Visit Norway omtaler stien her

Kultursjef, ungdommer og utekontakter i ravineområdet


Publisert: 23.06.2023 10:04:43
Sist endret: 23.06.2023 10:10