Smittsom hjernehinnebetennelse i Ullensaker kommune

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Saken er oppdatert kl 10.45.

En russ i Ullensaker er innlagt ved Ahus med smittsom hjernehinnebetennelse. Arbeidet med smitteoppsporing er i gangsatt og Jessheim interkommunale legevakt følger opp folk som anses som nærkontakter. I Nannestad er kommuneoverlegen, fastlegene og helsestasjonen i økt beredskap.

Kommuneoverlege Tom Sundar sier at de som har vært i kontakt med den syke russen – såkalt «nærkontakter» – skal ha forebyggende antibiotikabehandling og tilbys vaksine. Nærkontakter er personer som har hatt tett kontakt med den syke – og som sist uke har «rullet» på følgende russebusser:

• Club House fra Lørenskog
  • Castle Club fra Skedsmo
  • Manhatten fra Sørumsand

Anbefalingen er at alle nærkontakter i kommunen skal kontakte daglegevakten på tlf. 116 117 eller sin fastlege. Fra fastlegen henvises nærkontakter til helsestasjon for tilbud om vaksinering.

Kommuneoverlege Tom Sundar (tlf 45 48 40 47) kan også kontaktes ved spørsmål.

Les mer her

Publisert: 14.05.2017 15:36:16