De to første årene har Nannestad kommune arrangert Romerikes Råeste i egen regi, nå er stafettpinnen gitt videre til Nannestad IL som lover et enda bedre hinderløp enn tidligere.

- Vi skal fortsatt støtte arrangementet med økonomisk bistand og lagring av utstyr, samt at vi legger til rette med arealer og promotering av arrangementet, forteller Christer Nannestad, idrettsrådgiver i Nannestad kommune.

Lover enda bedre løype og nye hinder

Nannestad ILs leder Tore Alm og nestleder Marianne Stallvik Kråkmo driver i disse dager med mange forberedelser til arrangementet.
Vi møtte dem ved Nannestad idrettshall hvor de pakker ut nye hinder og utstyr som skal brukes den 19. august.

- Det kommer en del nye hinder i årets løype og vi anbefaler alle som ønsker å delta og følge oss på Facebook og Instagram frem mot dagen. Der vil vi dele nyttig informasjon, forteller Tore Alm.

Tore Alm og Marianne Stallvik Kråkmo viser et banner

Et løp for alle!

Romerikes råeste skal være et løp for alle. Også når det arrangeres som NM.

- Man kan stille som lag eller som enkeltløper, og alle er velkomne selv om det er NM. Det blir løyper for både små og store på 2, 5 og 8 km, og alle som kommer i mål får en NM-medalje, forteller Marianne Stallvik Kråkmo.

Det er gjort flere grep for å få med mange barn og unge i løpet.

- Vi er opptatt av inkludering og har søkt og fått tildelt inkluderingsmidler, dette er for å få med så mange barn og unge som mulig. Vi samarbeider blant annet med organisasjonen Erkeengler, og har ordninger med rabatter til familier som trenger dette, forteller Marianne.

Tore Alm, Christer Nannestad og Marianne Stallvik Kråkmo henger i et tre

En folkefest for publikum

Løypene er lagt opp slik at løperne kommer opp på stadion flere ganger imellom løpingen i ravinen.

- Vi har fokus på at det skal være publikumsvennlig og håper mange kommer for å heie på løperne. Det er mulig for publikum å se både fra stadion og ute i det vakre ravinelandskapet hvor noen av hindrene blir rigget, forteller Tore Alm. 

Det forventes stor deltakelses og allerede nå er det over firedoblet i antall påmeldte sammenlignet med antall påmeldte på samme tidspunkt i fjor.

- Vi har noen veldig kjente navn på listen over løpere, både Olaf Tufte og Espen Jansen har bekreftet at de vil delta og konkurrere mot hverandre. Vi har også flere andre kjente navn som vil være til stede på arrangementet, røper Marianne, og legger til; 

- Vi håper alle som har stilt som løpere tidligere vil delta igjen, det er så gøy å se gleden i ansiktene til løperne selv om de er fulle av gjørme og svette, sier Marianne.

Marianne Stallvik Kråkemo og Tore Alm i løypa

Trenger flere bidragsytere

Det er mange arbeidsoppgaver i forbindelse med gjennomføringen av et NM, og Nannestad IL oppfordrer lag og foreninger om å ta kontakt dersom de ønsker å bidra med rigging eller som funksjonærer. Arrangementet har en pot med penger som fordeles til lag og foreninger som bidrar.

Klikk her for å se løypekart, melde deg på eller for å bli sponsor

Sosiale medier


Publisert: 20.06.2023 16:01:20
Sist endret: 20.06.2023 16:24