Høyt smittetrykk i regionen, lokale forskrifter og nasjonale retningslinjer for sosial kontakt, tilsier at det fortsatt må opprettholdes strenge retningslinjer på sykehjemmet gjennom julehøytiden.

Julebesøk på sykehjemmet:

Sykehjemmet er åpent for besøkende i julehøytiden, men kun etter avtale med den enkelte enheten og i henhold til følgende retningslinjer:

• Man må være frisk/symptomfri, ikke være nærkontakt til smittet, eller i karantene.
  • Munnbind brukes under hele besøket, og håndhygiene utføres før og etter.
  • Avstand minst 2 meter til beboere og ansatte.
  • Besøk skjer i egne besøksarealer (men unntaksvis kan det avtales besøk på rom).
  • Begrenset antall besøkende.

Vi anbefaler fortsatt å benytte våre digitale løsninger med videobesøk, samt utendørs besøk (f.eks. gå en tur sammen rundt i nærområdet).

Særskilte regler for besøk på julaften:

Vi anbefaler at man kommer på besøk andre dager enn julaften hvis mulig. Det er en dag hvor det er ganske hektisk med mange ting som skjer, og ofte stor pågang av besøkende. Ved besøk julaften gjelder følgende retningslinjer:

• Besøk kan foregår mellom kl.10-15, og maksimalt 30 minutters besøk innendørs.
  • Det settes opp en egen timeplan pr. enhet for disse besøkene.
  • Tidspunkt må bookes i god tid, direkte med enhetsleder.

Julepermisjon for sykehjemsbeboerne:

Vi anbefaler ikke at beboerne drar på julepermisjon, men for de som ønsker å dra på permisjon, gjelder følgende retningslinjer:

• Permisjon må avklares med enhetsleder/enheten i god tid på forhånd.
  • Det skal være en navngitt kontaktperson av pårørende som er ansvarlig for gjennomføringen. Denne får med seg et informasjonsskriv når beboer hentes.
  • Vi oppfordrer til å begrense antallet gjester til nærmeste familie når man har en sykehjemsbeboer på besøk. Avstandsreglene må følges.
  • Personer som skal besøkes/andre gjester må ikke ha symptomer på koronasmitte eller være i karantene. Kontaktperson/pårørende må ta ansvar for det.
  • Ved retur til sykehjemmet vil beboer måtte være i karantene 4 dager, bli testet og fulgt opp nøye med hensyn til mulige symptomer de 10 første dagene.

Ved spørsmål så er man velkommen til å ta kontakt med virksomhetsleder Trude H. Westerberg eller en av enhetslederne.

Vi håper på forståelse for tiltakene og at vi sammen kan bidra til å holde smitten unna våre beboere. Vi ønsker alle sammen en riktig god jul!

Publisert: 11.12.2020 15:57:55
Sist endret: 14.12.2020 08:46