Med bakgrunn i økt smittetrykk i regionen og oppdaterte nasjonale retningslinjer om å begrense sosial kontakt med andre utenfor egen husstand, så innføres strengere besøksrutiner for sykehjemmet.

Man kan IKKE komme på besøk dersom man:

• Har luftveissymptomer eller andre symptomer som gir mistanke om koronasmitte
  • Har vært i nærkontakt til smittet/mistenkt smittet og venter på avklaring av smittestatus, eller er i karantene selv.
  • Har vært utenfor Norge de siste 10 dagene.
  • Det legges i størst mulig grad opp til at innendørs besøk foregår utenfor enhetene, i egne besøksarealer. Dette avtales med den aktuelle enheten eller med resepsjonen.
  • På dobbeltrom er det dessverre ikke mulig å ta i mot besøk inne på rommet.
  • Det oppfordres til å benytte våre digitale løsninger med videobesøk (nettbrett/mobil).
  • Vi oppfordrer til så få ulike besøkende som mulig, men maksimalt 3 ulike besøkende totalt sett.

Alle fysiske besøk (innendørs eller utendørs) må avtales på forhånd, helst senest dagen før:

• Enten avtale direkte med enheten/enhetsleder mellom kl. 09-15.
  • Eller via resepsjonen mandag-fredag kl.09-15.

Alle besøkende må overholde gjeldende rutiner og smittevernråd:

• Besøkende må benytte munnbind under hele besøket. Dette må man ha med selv.  Munnbind tas på før man går inn i bygget, og kastes i avfallsbeholder når man forlater bygget.
  • Alltid utføre håndhygiene før og etter besøk, og før og etter bruk av munnbind.
  • Besøkende må skrive seg inn i besøksprotokoll med tidspunkt, navn og telefonnummer.
  • Må gå direkte til og fra pasientrommet, eller til avtalt besøksareal.
  • Innendørs må man holde avstand på minst 2 meter til den man besøker, til ansatte og andre beboere.

Besøk på pasientrom:

• Maksimalt 2 besøkende samtidig på besøk inne på rommet.
  • Maksimalt 3 fysiske besøk i uka.
  • Varighet på besøk inntil 1 time.
  • Man må være på beboerrom under hele besøket, ikke oppholde seg i fellesarealer.
  • For kritisk syke eller døende pasienter gjøres det særskilte avtaler (avklaring skjer i samråd med sykehjemslege).

Virksomhetsleder Trude H. Westerberg                Kommuneoverlege Matilde R. Berg

Publisert: 06.11.2020 15:22:34
Sist endret: 06.11.2020 15:22