Innhold

Det aller viktigste er at folk over 65 år får en oppfriskningsdose så fort som mulig og at folk tar imot de vaksinedosene de får tilbud om.

- De som har tatt en oppfriskningsdose, har betydelig lavere risiko for å bli innlagt på sykehus, sa Jonas Gahr Støre.

I Nannestad har alle fra 65 år og over fått tilbud. Vi har god kapasitet og vaksinerer fortløpende. Er du 65 år eller over og enda ikke har fått time til dose tre, ta kontakt på tlf 40 02 24 80 som er åpen mandag til fredag 08:30 -14:30. 

Nasjonale tiltak fra 1. desember 2021

  • Hvis du bor sammen med en som er smittet, må du holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test. Dette gjelder for voksne, enten de er vaksinert eller uvaksinert.
  • For å slippe karantene må vaksinerte teste seg på nytt senest etter sju dager. Uvaksinerte må teste seg daglig i syv dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test. For barn er dette ikke en plikt, men en anbefaling.
  • Hvis du blir smittet av Covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke.

    Frem til i dag har kravet vært 2 dager for vaksinerte uten symptomer. I tillegg må du ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.

Nasjonale anbefalinger fra 30. november 2021

  • Bruk munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenestene.
  • Bruk munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand.
  • Jevnlig testing av skoleelever i områder med økende smittespredning og høy belastning i helse- og omsorgstjenesten.
  • Regjeringen ber om at kommuner med økende smitte og høy belastning i helsetjenesten vurderer økt brukt av hjemmekontor.

Regjeringens pressemelding nr. 156/21


Publisert: 01.12.2021 15:56:32
Sist endret: 01.12.2021 15:56