Hvert kurs starter med presentasjon av et tema, før det gis individuell hjelp med konkrete digitale utfordringer som de oppmøtte har i sin hverdag. Temaene som har vært i høst er BankID, E-post og digital postkasse, samt siste tema før jul som var å finne fram i det offentlige.
Martin Skrebergene i Nannestad kommune presenterer temaene, og på hvert kurs møter elever fra IT-linja ved Nannestad videregående skole som bistår med individuell hjelp.

Astrid Østberg som bor i Nannestad og er aktiv i eldrerådet har deltatt på alle kursene i høst.

Vi møtte henne og spurte hva hun synes om Digital-hjelpen:

- Jeg synes temaene er veldig interessante, og så er det bra med tema først og så individuell veiledning etterpå. Jeg anbefaler alle som kunne trenge det å komme på kursene fremover, sier Astrid. 

Har du lært noe?

- Ja, jeg er generelt blitt mye flinkere på å bruke pc og på å slå opp på nett enn jeg var før, forteller Astrid

Torsdag 24. november ble kurset holdt på biblioteket for siste gang før jul. Kurset vil bli satt opp igjen etter nyttår og det publiseres i kommunens aktivitetskalender på kommunens hjemmeside. Eldrerådet og historielaget inviteres via leder. Samt at det distribueres med plakater og brosjyrer for å nå ut til flest mulig, også de ikke-digitale innbyggerne.

Martin Skrebergene forteller at han tror ryktet fort sprer seg og han satser på at det blir flere oppmøtte fremover.

- Ved forrige samling hadde vi en trivelig og ivrig gjeng som hadde med seg egne PCer, mobiler, og til og med en printer, sier Martin.

Foto: Iselinn Næss, Nannestad kommune


Publisert: 25.11.2022 09:32:45
Sist endret: 25.11.2022 09:47