Nannestad kommune skal finne sin identitet

Vi har satt i gang et identitetsprosjekt med mål om å definere en tydelig identitet for Nannestad. Målet er å sikre at både nåværende og fremtidige innbyggere systematisk bruker identiteten når vi snakker om Nannestad.

Sist oppdatert: 15.03.2024 11:07 | Publisert: 15.03.2024 10:46:42

Nannestad kommune er den kommunen som vokste prosentvis mest av kommunene i Akershus i fjor. Og er en av landets raskest voksende kommuner. Nå ønsker kommunen å finne ut av hvorfor det er slik? Og hva som er unikt med Nannestad?

- Dette er noe av det vi ønsker å finne ut i identitetsarbeidet vårt, hva kjennetegner oss som bor i Nannestad. Hvorfor flytter mange hit og hva gjør oss stolte av den flotte kommunen vår. Jeg vet hvorfor jeg er så glad i Nannestad, og nå ønsker vi å finne noe felles som alle kjenner seg igjen i, og som sier noe om hvem vi er, sier ordfører Christian Bendz.

Invitert til folkemøter to steder i kommunen

Torsdag 21. mars inviterer vi til folkemøter, et på Eltonåsen skole kl.17.30 og deretter et på kommunehuset kl.19.30. Innbyggere kan delta på det som passer best for dem.  

- Det er jo innbyggere og representanter fra næringslivet her i kommunen som kan hjelpe oss med å finne svarene vi søker, derfor ønsker vi at så mange som mulig deltar på folkemøtene og sier sin mening og bidrar i vårt arbeid med å finne vår identitet. Vi håper det kommer innbyggere som er tilflyttere og innbyggere som har vokst opp her, sier ordføreren.

På folkemøtene blir det presentasjon innledningsvis og så gruppeoppgaver for å få innspill. Det vil være enkel bevertning.

I dette arbeidet med å bli en tydelig og synlig kommune, ønsker kommunen innspill på:

  • Hva kjennetegner oss som bor i Nannestad? ​
  • Hva er det beste med Nannestad?​
  • Hva skal vi snakke om for å tiltrekke oss nye innflyttere og næringsliv?​

I identitetsprosjektet er det flere deltakere; Gardermoen vekst, kommunikasjonsbyrået Släger, Nannestad Næringslivsforum og Nannestad kommune.

- Vi skal bygge et bredt lag som sammen styrker konkurransekraften til Nannestad. En tydelig identitet skal gi vår kommune økt relevans, attraktivitet og langsiktig konkurransekraft, dette er et veldig spennende arbeid og jeg gleder meg til å se hva folk har å si, avslutter ordføreren.  

De langsiktige målene i prosjektert er at:

  1. Flere velger Nannestad – vekst og utvikling!​
  2. Flere har tillit til Nannestad – økt engasjement og støtte!​
  3. Flere har lojalitet til Nannestad – flere som ser verdien og satser lokalt!​

Du finner invitasjon til folkemøter i vår Aktivitetskalender eller på vår facebookside