Nå blir det 17. mai-tog og fest i Nannestad sentrum!

Etter flere år med opphold blir det 17. mai-feiring i Nannestad-sentrum. Russen holder tale klokken 14.30 ved Nannestad videregående skole og så blir det borgertog med russen fra Nannestad videregående kl. 14.45.

Iselinn Næss | Sist oppdatert: 24.04.2024 14:23 | Publisert: 19.04.2024 08:25:37

Deler av 17. mai komitéen

Fv: Inger Pedersen, Lisbeth Mirani Valklev, Thomas Kahn, Vilde Stolt, Håvard Stamsø-Ellingsen

Foto: Iselinn Næss

Årets 17. mai komité består av leder Thomas Kahn, russepresident Vilde Stolt, komitésekretær og kultursjef i kommunen Håvard Stamsø-Ellingsen, Representanter fra næringslivs-, idretts- og kulturforumene i kommunen med Inger Pedersen, Knut Arne Andersen, Tore Alm, Linda Aasan og Lisbeth Mirani Valklev.

Det er god stemning for russetog blant russen og det er veldig mange som skal stille opp og være med å gå i toget. Vi har jo videregående her lokalt i Nannestad og da er det gøy for oss som er russ og vise oss frem for familie og venner her i sentrum, forteller russepresident Vilde.

Inviterer bredt til deltakelse i toget

17.mai komitéen representerer ulike idrettslag, arbeidsplasser og kulturaktører i kommunen og de inviterer alle lag og foreninger og næringsdrivende om å stille opp og vise seg frem i toget. Leder av 17. maikomitéen er Thomas Kahn som sitter i kommunestyret og er hovedutvalgsleder for oppvekst og kultur.

Jeg håper vi stiller med hele kommunestyret i toget, og så håper jeg at mange aktører ser dette som en fin anledning til å vise seg frem og være med på feiringen i sentrum. Vi vil starte en ny tradisjon med folkefest i sentrum på nasjonaldagen vår og dette er starten på noe som vi håper blir en naturlig del av feiringen i Nannestad i årene fremover. Det å samle både nye og gamle innbyggere til folkefest blir veldig gøy, forteller Thomas.

Kommunehusets kafé Hestehoven holder åpent

Toget ender opp utenfor kommunehuset hvor ordfører Christian Bendz taler til folket og Kafé Hestehoven holder åpent frem til 18.00! Deretter blir det griller som holdes varme og bord og stoler utenfor Bygdemuseet og der kan alle som ønsker det grille egen medbragt mat.

Vi gleder oss til feiringen i år og håper å se mange ulike bunader og festdrakter representert i toget og i sentrum. Vi i komiteen skal legge til rette for fest og hyggelig samvær for store og små i år, slik at det vil være verdt å ta turen til sentrum etter at arrangementene på skolene er ferdige, avslutter komitéleder Thomas Kahn.

Program og rute for borgertoget

• Kl: 08:00 Flaggheising på Maura skole ved Nannestad 1. speidergruppe. Hurdal Flis og Messingblås spiller.
  • kl: 10:30 Gudstjeneste i Nannestad kirke ved prest Karin Krissly og organist Janne Berglund.
  • Nannestad Janitsjarkorps spiller ved Nannestad sykehjem. (Tidspunkt vil bli oppdatert).
  • Kl: 14:30 Russens tale ved Nannestad Videregående skole.
  • Kl: 14:45 Toget starter ved Nannestad Videregående skole.
  • Kl: 15:45 Toget avsluttes ved Nannestad kommunehus.
  • Kl: 15:45 Ordførers tale ved Nannestad kommunehus.
  • Fra 15:00 til 18:00 holder Kafé Hestehoven åpent og selger is og brus.
  • Deretter vil det være mulig å ha med seg medbrakt grillmat og grille sin egen mat på varme griller utenfor bygdemuseet på "trekanten" på gresset. Der blir det bord og stoler. Bli med på sosialt samvær og hygg deg utover kvelden!

Se rute for Borgertoget:

17. mai program

Mer informasjon om 17. mai i Nannestad og detaljert program for alle fire skoler finner du her 17. mai program - nannestad kommune