Nannestad kommune markerte frigjørings- og veterandagen 8. mai med flaggheising og mottakelse på Nannestad bygdemuseum.

Ordfører Hans Thue minnet dem som har gitt sitt liv for vår frihet, med støtte og anerkjennelse til alle norske kvinner og menn som har gjort en innsats for å verne om vår fred og demokrati.

Under mottakelsen på bygdemuseet talte veteranene fra andre verdenskrig, Kåre Syltevik og Hans Homble. Videre holdt Bosse Tangen et innlegg med historier fra krigen, og stabssersjant Åse May Haukaas fortalte om oppgavene forsvaret har i dag.

Kultursjef Ronny Nilsen fortalte om den interkommunale veteranplanen, som kommunestyret vedtok 26. mars i år. Blant tiltakene i planen er etablering av et eget veteranlokale på Trandum og en veterankontakt i kommunen. Funksjonen og oppgavene til veterankontakten vil bli ivaretatt av Hallgeir Garmo fra kulturvirksomheten. Som det fremgår av veteranplanen skal en veterankontakt ha oversikt over kommunens tilbud til veteraner og deres familier, samt kunnskap om hvilke tilbud som finnes og eventuelt hvor en veteran kan henvende seg for å bidra.

Ordfører Thue var tydelig på at Nannestad kommune ville fortsette med å markere frigjørings- og veterandagen. Det er viktig at alle veteraner får vite om markeringen og gis anledning til å delta på denne.

Publisert: 08.05.2019 13:30:12
Sist endret: 08.05.2019 13:30