Nå er vi i en situasjon som krever mye av oss. Noen av dere er smittet av korona og er i isolat eller på sykehus, jeg tenker på dere og familiene deres hele tiden og ønsker dere alt godt!

Skoler og barnehager er stengt. Sykehjemmet er stengt for besøkende. Det er restriksjoner ved fødsler og begravelser. Alle opplever store forandringer i sitt private liv, samtidig som mange av dere holder hjulene i gang, noen hjemmefra og noen i frontlinjen.  Mange kjenner på følelse av uro og bekymring, og det vil bli verre, men det vil også gå over. Jeg ber dere om å følge gjeldende retningslinjer, holde ut og være rause med hverandre.

Ledelsen og ansatte i Nannestad kommune fremstår som kompetente og omstillingsvillige. Vi har satt inn gode tiltak og har bra kontroll over situasjonen slik den er i dag. Det gir oss anledning til å fokusere lengre fram i tid og forberede oss på enda mer krevende utfordringer de nærmeste månedene og utover høsten.

Jeg vil takke alle for innsats og tålmodighet. En spesiell takk til helsepersonell og andre med samfunnskritiske oppgaver som står i front i smittebekjempelsen. Jeg vil også takke alle frivillige som stiller opp.

Nå er skoler og barnehager stengt til over påske.

Bruk tiden sammen til å gjøre hyggelige ting, kanskje påskeeggjakt i egen hage, og hold kontakten med familie og venner via telefon eller digitale løsninger.

Vi får hverdagen vår tilbake, men vi vet ikke når. Følg helsemyndighetene sine retningslinjer og ta vare på hverandre.

Hans Thue

ordfører