I dag ble drømmestipendet tildelt Stian Skjelstad fra Nannestad!

Drømmestipendet er en ordning som unge talentfulle kunstnere og utøvere kan søke på. Det er tippemidler som finansierer ordningen. I år mottok Stian Skjelstad på 25 år stipend på 30 000 kr for å videreutvikle sitt arbeid som filmskaper.

Iselinn Næss | Sist oppdatert: 07.05.2024 14:53 | Publisert: 07.05.2024 14:18:44

Utdeling av drømmestipendet

Utdeling av drømmestipendet

Foto: Iselinn Næss

Det er en stor glede og ære at drømmestipendet går til nettopp Stian Skjelstad. Jeg har blitt fortalt at Stian allerede som 14 åring drømte om å lage film og fikk lærerne på Nannestad ungdomsskole til å ordne et tre dagers kurs om film som en del av norskundervisningen, forteller ordfører Christian Bendz.  

På Nannestad videregående skole fikk Stian møte flere som også ville lage film, og hans kunstneriske stemme og visjoner fikk plass. Han ville lage filmer som rørte i folks følelser og som også kunne være litt sære samtidig.

Endelig uendelig ble urpremiere på den nye kinoen i Nannestad kommunehus

Drømmestipendet ble tildelt Stian for hans kortfilm Endelig uendelig. I anledning kommunestyremøtet 7.mai fikk hele kommunestyret delta på utdelingen av stipendet og de fikk urpremiere-visning i den nye kinosalen av kortfilmen. Kinoen skal åpne med billettsalg og kiosk for publikum etter sommerferien.

Det er stor stas å endelig teste kinoutstyret i storsalen og ekstra hyggelig er det å kunne gjøre det med film fra vår egen filmprodusent som har vokst opp her i kommunen, erklærer ordfører og lurer på hva Stian tenker om stipendet og å få tildelingen her i hjemkommunen?  

Det er en stor glede å få stipendet, og jeg er så takknemlig. Og så er det fantastisk at Nannestad får helt egen kino, for en glede det er for meg å komme hjem og se dette, sier Stian Skjelstad. 

Det er Norsk kulturskoleråd ved Kjellaug Kornstad som deler ut stipendet. Og ordfører har også med en blomst til vinneren. 

Vi er utrolig stolte nå, det må være lov å si, sier Ordfører Christian Bendz.

Vi gratulerer og takker Stian for hans engasjement og heier på hans planer om å videreutvikle sitt arbeid!

Stian Kjelstad og Christian BendzLerret viser filmen endelig uendelig Lerret viser avslutningsbilde

Om Endelig uendelig

Carmen (80) og kona Nina (78) sliter med å fullføre sin hjemmelagde rakett, i håp om evig liv i rommet. Når Carmen rammes av et hjerteinfarkt, innser de at tiden snart er ute. De må dra nå, ellers kommer døden for dem.

kortfilmfestivalen.no

Les mer om drømmestipendet