Du må teste deg om du får symptomer som er forenlige med korona eller andre luftveissymptomer. Det gjelder både barn og voksne. Det gjelder også de som er fullvaksinerte.

Er hurtigtesten din positiv skal du:

• Ringe smittesporingsteamet på telefon 47 79 38 68 og melde fra.
  • Bestille time for koronatest (PCR) ved kommunens teststasjon https://www.helsenorge.no/
  • Isolere deg (iht. COVID-19 forskriften har vi en plikt til å isolere oss hjemme hvis vi har fått påvist korona).
  • Informere de du har hatt nærkontakt med fra 48 timer før du fikk symptomer og til du ble isolert. Be dem teste seg så snart som mulig, og teste seg på nytt om de får symptomer de neste 10 dagene.
  • Husstandsmedlemmene dine og andre du har hatt tett fysisk kontakt med (bestevenner, kjærester, overnattingsgjester etc) må teste seg straks. Om de er fullvaksinerte eller har hatt covid 19 siste 12 måneder, skal de ta en test til mellom 3 og 7 dager etter kontakten med deg. Om de er over 18 år og er uvaksinerte eller delvaksinerte må de ta selvtest hver dag i 7 dager eller PCR-test på teststasjonen annenhver dag. Dette er lovpålagt. Det samme er anbefalt for uvaksinerte og delvaksinerte under 18 år, men er ikke lovpålagt.

Når du kommer til teststasjonen, informer de ansatte om at du har testet positivt på selvtest.

Har du luftveissymptomer og fått negativ selvtest, men fortsatt har symptomer da ber vi deg om å ta en ny test, gjerne en koronatest (PCR).

Det er fremdeles svært viktig at vi alle følger den sterke oppfordringen som kommuneoverlegene i Gardermoregionen kom med:

• Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer, som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand – og test deg
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne minst en meter.
  • Bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom. Dette gjelder i butikker, fellesarealer på kjøpesentre, offentlig transport og serveringssteder når en ikke sitter i ro ved bordet.
  • Vurder om du bør redusere antallet nærkontakter.
  • Vask hendene med såpe og vann når du kommer hjem, og bruk spritdispensere som er tilgjengelige i det offentlige rom.
  • Du som ikke er vaksinert eller bare har fått en dose, anbefales å vaksinere deg og ta kontakt med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor. Du som får tilbud om tredje dose bør også takke ja til dette.

Publisert: 19.11.2021 16:31:19
Sist endret: 19.11.2021 16:38