Hva betyr vanningsforbud?

Totalforbud mot vanning i kommunene Nannestad og Ullensaker

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Det er totalforbud mot bruk av slange, spreder og høytrykkspyler. Det er ikke lov å bruke slangen til å vanne hekken eller gresset, ei heller til å fylle basseng, vaske bil, vaske hus eller vanne blomster.

Det ER kun lov til å bruke kanne eller bøtte.

-   Dette betyr i praksis at dersom du vil gå frem og tilbake med bøtte for å fylle bassenget, så kan du det. Du kan også vanne blomstene dine med bruk av vannkanne, sier Leiv Ommund Knutson enhetsleder i Nannestad kommune

Konsekvenser ved brudd på forbudet

Dersom du ikke overholder vanningsforbudet kan kommunen plombere kranen din. Du må selv ta kostnaden for fjerning av plombering.

Dispensasjon

Det blir ikke gitt nye dispensasjoner nå. Dersom noen har fått dispensasjon er det kun til vanning mellom kl.18.00 og 22.00.

Næringsvirksomhet

Kommunene pålegger ikke vaskehaller å stenge bilvask. Men vi oppfordrer innbyggere til å ikke vaske bilen nå.

Vi oppfordrer alle innbyggere til å redusere vannforbruket og ta vare på det vannet vi har.

Publisert: 03.07.2018 13:35:40
Sist endret: 16.08.2018 08:59