Innhold

Målet med dette er å redusere fastetiden til pasienten mellom siste kveldsmåltid og påfølgende frokost, samt å tilrettelegge for at hovedmåltidene ikke kommer for tett. De ønskede resultatene med dette tiltaket, er blant annet at vi kan oppleve roligere pasienter på natt, og at det skaper et større tidsrom for aktiviteter for pasientene på dagtid. De to viktigste momentene ved en endring av måltidsrytmen vil være å servere middag senere enn vi gjør i dag, og innføre ett nytt måltid: varm lunsj.

F.o.m 01.11.17 er de nye måltidstidene ved Nannestad sykehjem følgende:

Frokost: 09:00
Lunsj: 12:00
Middag: 15:30
Kveldsmat: 19:00

Utover fastsatte spisetider skal pasientene alltid ha et tilbud om noe å spise, for eksempel frukt, yoghurt, energidrikk eller påsmurt mat. Dette gjelder også for pasienter som våkner om natten.

På festaften i Røtterudstua var det ca 55 påmeldte og de fikk servert: velkomstdrink, laksetartar med urterømme og løyrom til forrett. Hovedretten besto av helstekt reinsdyrplomme med baconsautert rosenkål, gulrot, rødvinskokt pære, tytterbærsjy og hvitløkspurè. Det hele ble avrundet med pannacotta med marinerte multer og  krem.

Sykehjemmet ønsker å ha 2 slike arrangementer i løpet av året og det neste blir i mars i 2018 

De gule englene fra samarbeidet med Nannestad videregående skole  var servitører denne ettermiddagen og damekoret "The Sparkling Sisters" stor for underholdningen.

Den nye planen for kosthold og ernæring ble vedtatt av helse- og omsorgsutvalget i oktober. 


Publisert: 17.11.2017 10:00:10
Sist endret: 17.11.2017 10:00