Elg i boligområde på Preståsen og Prestmosen

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Det er over flere  dager observert ei elgku med to kalver gående inne på boligområdene ved Preståsen og på Prestmosen. Elgene er flere ganger blitt jaget vekk av kommunens fallviltjegere, men de vender stadig tilbake.

Mye snø siste tiden gjør at elgen trekker til områder hvor det er lettere å finne mat, og med mye furu i området, samt ulike vekster i hagene, gjør at elgene spiser her. Kommunen oppforder folk om å være påpasselige med hvordan de opptrer i nærheten av elgene. En skremt elg kan ha en faretruende oppførsel, og ille kan det være dersom mennesker skulle komme mellom ei elgku og hennes kalv/ kalver.

Går du tur med hund så vær ekstra påpasselig – husk båndtvangen!  Skulle du se elg inne på boligområdene så la den av sikkerhetsmessige grunner være i fred, og eventuelt kontakt kommunens vilttelefon ved behov for assistanse. Kommunen jobber for tiden daglig aktivt for å få elgene på avstand fra boligområdet.

Publisert: 04.01.2018 11:23:01
Sist endret: 04.01.2018 11:23