Vi har utfordringer med at mange kaster mye i do som ikke skal i do, og resultatet av dette leder ofte til driftsstans på pumpestasjoner rundt om i kommunen. Når pumpene stopper opp vil avløpsvannet renne ut i naturen. Siden kommunens driftspersonell må ut og rense pumpene, kan dette medføre økte gebyrer.

Våtservietter, Q-tips, fett, matrester, stivt papir, malingsrester, whitesprit, sanitærbind, bleier og mopper er de vanligste artiklene vi kaster i do, som skaper trøbbel for avløpet. Andre ting som også kastes i do er bomull, hår, kluter, pussegarn, olje, oljeprodukter, løsemidler, tynner og beis.

Mykt toalettpapir er bra!

Dess mykere papiret er, jo bedre er det. Miljøpapir er dessverre seigt og løser seg dårlig i vann.

Husk: Kun tiss, bæsj og dopapir skal i toalettet, alt annet skal i søpla!

Doen min er tett, hva gjør jeg?

Unngå Plumbo – det skader rørene på sikt, spesielt hvis du har gamle avløpsrør. Bruk stakefjær eller tilkall et firma som driver med høytrykksspyling.

Publisert: 05.11.2019 11:04:47
Sist endret: 05.11.2019 11:04