Nærkontaktene til de som smittes får nå oftere påvist smitte i løpet av karantenetiden. Rundt 70% av smittetilfellene i kommunen skyldes nå at smitte spres innad i husstander. På grunn av den økte smittsomheten til de muterte virusvariantene har kommunen i samråd med Folkehelseinstituttet besluttet å innføre forsterket smittesporing.

Det betyr at:

1. Alle som er nærkontakter til en smittet, skal teste seg så snart som mulig etter at de får vite at de er nærkontakter.
  2. I tillegg skal husstandsmedlemmene til nærkontakter holde seg i karantene til den som er nærkontakt har fått negativt svar på koronatest. Dette kalles «ventekarantene». Hvis den som er nærkontakt får negativ test, kan husstandsmedlemmene gå ut av karantene.
  3. Den som selv er nærkontakt til en smittet, skal fortsette å være i karantene og ta en ny koronatest når det har gått minst syv døgn fra nærkontakten med den smittede. Hvis svaret på denne testen er negativt er karantenen slutt.
  4. Hvis en nærkontakt får symptomer (hoste, tungpust, tett nese, rennende nese, nedsatt smaks- eller luktesans, hodepine, slapphet, feber, sykdomsfølelse) i karantenetiden skal alle husstandsmedlemmer umiddelbart gå i karantene og den som har symptomer skal teste seg for korona.
  5. Karantene betyr at man ikke skal gå på skole, jobb, barnehage eller fritidsaktiviteter. Man skal heller ikke gå på besøk eller få besøk. Man skal ikke gå i butikker, men må få andre til å handle for seg. Man kan gå tur utendørs, men må holde minst 2 meters avstand til andre. Så langt som mulig skal man også holde avstand til de man bor sammen med.

Alle innbyggere oppfordres til å begrense antall personer de har kontakt med i løpet av hver uke. Alle som får symptomer på koronavirus (hoste, tungpust, tett nese, rennende nese, nedsatt smaks- eller luktesans, hodepine, slapphet, feber, sykdomsfølelse) må holde seg hjemme og teste seg for korona så snart som mulig. Noen får kun lette symptomer, men det er fortsatt viktig å holde seg hjemme og la seg teste.

Utviklingen i Nannestad er den samme som er sett ellers i landet. Smittesituasjonen er fortsatt svært oversiktlig og vurderes å være under kontroll.

Hold deg oppdatert på smittestatus i Nannestad

Publisert: 03.03.2021 18:38:31
Sist endret: 03.03.2021 18:38