Pressemelding
Nannestad 04.04.2021

Det ble torsdag avdekket smitte ved en arbeidsplass i Ullensaker. Noen av de smittede er bosatt ved Fagerli pensjonat i Nannestad.

Vårt smittesporingsteam ble derfor varslet torsdag kveld og Nannestad kommune har etter det jobbet med å følge opp saken. Det har vært vanskelig å få full oversikt over antall beboere ved pensjonatet, da det var avvik mellom arbeidsgiveres lister over beboere og pensjonatets lister.

Smittesporingsteamet har gjennom helgen jobbet med å skaffe seg oversikt over situasjonen, både med hensyn til antall beboere, smittevernforhold og smitteutbredelse.
Etter å ha besøkt Fagerli var vurderingen til smittesporingsteamet at pensjonatet ikke er egnet til gjennomføring av karantene eller isolasjon. Nannestad kommune besluttet å flytte alle beboere i karantene eller isolasjon på hoteller i Ullensaker og Eidsvoll kommuner.

Det er foreløpig testet 50 personer i forbindelse med saken og 16 har testet positivt på covid-19.

Nannestad kommune vil i løpet av kommende uke følge opp saken, både juridisk og smittevernmessig.

Hans Thue, ordfører
Hans.Thue@Nannestad.kommune.no