Innhold

Det er i dag besluttet, i samråd med Nannestad ungdomsskole, ordfører, kommunedirektør og virksomhetsleder skole, at det iverksettes massetesting av elever og ansatte ved Nannestad ungdomsskole.

Bakgrunn for massetestingen er at det er svært mange berørte klasser ved ungdomsskolen og mye kontakt via fritidsaktiviteter, slik at vi får nye smittetilfeller mellom hver hurtigtesterunde. Slik omfanget nå er ved skolen er massetesting det beste tiltaket vi kan gjøre for å hindre videre smitte.

Det ble i dag meldt fire nye positive covid-19 tilfeller på hurtigtest ved ungdomsskolen, i tillegg til en elev ved videregående skole med annen smittevei. Alle positive smittetilfeller må bekreftes på pcr test før de tas med i statistikken.

Teststasjon har i dag pakket om 1600 tester og leverer ut 3 hurtigtester til hjemmetest til hver elev og lærer ved ungdomsskolen i morgen. Alle tester seg på morgenen 01.09, 3.9 og 5.9. Det er sendt inn bestilling på flere hurtigtester og vi mottar dem antakelig i løpet av denne uka. De 3000 testene vi mottok forrige uke er nå nesten brukt opp når alle testene til ungdomsskolen er levert ut.

Oppsummert har ni elever og en lærer ved ungdomsskolen bekreftet positiv prøve og fire vi venter på å få bekreftet med sendeprøve. Det har vært ett smittetilfelle ved videregående skole og to smittetilfeller ved Eltonåsen skolen som er fra samme utbrudd som ungdomsskolen.


Publisert: 30.08.2021 22:13:09
Sist endret: 30.08.2021 22:19