Vi har nå åpnet for timebestilling og drop-in

Du kan allerede nå booke time til å ta prøven.

  • Du kan booke time mellom kl.09.00 og 14.00 torsdag 9 februar. (Oppdatering 30.01 alle timene er booket!) 
  • Ring 66 10 53 38 i helsestasjonens åpningstid
  • Du kan komme på drop-in mellom kl.14.30 og 17.00 torsdag 9. februar.
  • Vi holder til på helsestasjonen i familiens hus i Prestmosvegen 5 i Nannestad.

Sjekkdeg-dagen

9. februar gjennomfører jordmødrene på helsestasjonen en kampanjedag i forbindelse med den nasjonale #sjekkdeg-kampanjen som Kreftforeningen er ansvarlig for.

- Vi vet at mange kvinner gruer seg for å ta celleprøve og vi ønsker å bidra til at terskelen for å ta prøven er lav fordi vi vet hvor viktig dette er. Vi som jordmødre på helsestasjonen har erfaring med å ta celleprøver i forbindelse med etterkontrollen av kvinner som nylig har født. Og vi ønsker å gi muligheten til flere kvinner i Nannestad som kanskje gruer seg for å gjøre det eller bare har utsatt dette av ulike grunner, sier jordmor Karoline Oustad-Nordli

Helsemyndighetene oppfordrer kvinner mellom 25-33 år til å ta celleprøve minst hvert tredje år, og kvinner mellom 34-69 år å ta celleprøve hvert femte år.

- Vi ønsker å nå ut til kvinner som av forskjellige grunner ikke har fulgt programmet med å ta jevnlige celleprøver. Og vi vil avmystifisere og gjøre kvinnene trygge på at dette er en ukomplisert prøve å ta. De fleste tror det er verre enn det er opplever vi, sier jordmor Karin Biek

Kan alle kvinner mellom 25 og 69 år møte opp på sjekk-deg dag 9. februar?
- Det er viktig at kvinner som av ulike grunner har hatt avvikende prøver tidligere må fortsette å følges opp av fastlege. I tillegg skal kvinner som har symptomer som uregelmessige blødninger, smerter i underlivet eller illeluktende utflod ikke bestille time eller komme på drop-in hos oss denne dagen på helsestasjonen, men heller kontakte fastlegen sin, sier Karin.

Dette er et gratis tilbud, som en del av et viktige forebyggende arbeidet, vi oppfordrer til å sette av tid til å få utført denne viktige prøven!

Hilsen jordmødrene Karin og Karoline!

Jordmødrene Karoline Oustad-Nordli og Karin Biek

F.v: Karoline Oustad-Nordli, Karin Biek.

Foto: Iselinn Næss

 


Publisert: 27.01.2023 08:14:57
Sist endret: 30.01.2023 10:35