8. mai markeringen på kommunehuset i dag

Det var en fin markering av frigjørings- og veterandagen i Nannestad i dag. Dagen i dag er en årlig påminnelse om at vi ikke skal ta det demokratiske samfunnet og den friheten vi har for gitt.

Iselinn Næss | Sist oppdatert: 08.05.2024 12:30 | Publisert: 08.05.2024 11:25:33

Takk for friheten

Takk for friheten

Dagen i dag er en årlig påminnelse om at vi ikke skal ta det demokratiske samfunnet og den friheten vi har for gitt. I lys av situasjonen i dag så er dette en påminnelse om den store kampen som ble kåret til seier i 1945, men også en påminnelse om at vi hele tiden må jobbe for den friheten
Det sa oberstløytnant Palle Ydstebø i samtale med major Hilde Enger Haugen på kommunehusets markering i dag.
Til korpsmusikk heiste vi flagget til topps kl.08.00 i dag.
Dette er en hyllest til alle veteraner og soldater som har passet på og som fortsatt passer på oss. 8. mai 1945 er og blir en stor dag i norsk historie. Endelig kunne blendingsgardinene tas bort, folk kunne komme ut i gatene og se det norske flagget vaie i takt med jubel og glede! La oss fortsatt ha denne dagen som en viktig dag å markere, sa ordfører Christian Bendz.
Ordfører legger ned krans til minne om hjemmestyrkenes innsats i Nannestad. På benken sitter Kåre Syltevik og Bosse Tangen. Kåre Syltevik er den siste fra Nannestad som deltok i frigjøringen av Norge. 
Seremonien fortsetter i kafé Hestehoven med samtale om verden i dag med oberstløytnant Palle Ydstebø og major Hilde Enger Haugen. Avslutningen på markeringen skjer med vakker sang og musikk fra Janne Berglund som blant annet fremfører Norge, mitt Norge og Mitt lille land. 
Dagen i dag handler om frihet, likeverd og demokrati. Det er med stor ærbødighet og respekt vi samles her i Nannestad for markering av frigjørings- og veterandagen, sa ordfører Christian Bendz.
Takk for friheten. Se bilder fra den viktige markeringen her: